Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 16 april 2013

10 Miles

Na 6 weken looptraining, zit ik nu in mijn rust-week: rusten in afwachting van mijn deelname aan de Antwerp 10 Miles komende zondag. 

Ik ben niet zo’n sportief persoon, vooral omdat ik er weinig talenten voor heb mee gekregen (ken je dat: op school met de hakken over de sloot voor turnen, balsporten of atletiek). Wat ik wel heb mee gekregen is uithouding. Toen ik nog jong was, merkte ik dat afstandslopen mij veel gemakkelijker viel dan bij mijn klasgenoten en ik vond het ook fijn om te doen.

Zo heb ik door mijn leven verscheidene periodes gelopen en dan weer niets gedaan: enkel voor mezelf, niet om aan wedstrijden deel te nemen.

6 weken geleden ben ik terug beginnen lopen. Weer enkel voor mezelf: om me beter te voelen en voor dat gevoel van ‘high’ te zijn na het lopen.

Deze keer pakte ik het anders aan: onmiddellijk een groter rondje lopen, zodat ik meer gemotiveerd was om die afstand af te leggen. En deze keer deelde ik het ook op Facebook. De reacties waren erg aanmoedigend.

Tot een maand geleden, een collega mij vroeg of ik aan het trainen was voor de 10 Miles. Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht (ik dacht trouwens dat dat veel later in het seizoen viel). Ik ontkende dat, maar het bleef toch hangen. Het gaf mij een echt doel om naar toe te werken.

Vanaf dan ben ik, bewust en onbewust, in functie van de 10 Miles beginnen trainen: liep kortere afstanden in de week en een langere afstand in het weekend, luisterde naar tips van geroutineerde lopers, begon het meer te “promoten” op Facebook.

Twee weken geleden kon ik voor de tweede maal 12 km lopen zonder overdreven moe te zijn of nadien last van mijn spieren te hebben. Toen heb ik me ingeschreven voor de 10 Miles: dat was voor mij het doel geworden om voor te werken.

Die inschrijving heeft me nog meer gemotiveerd: vorige zaterdag liep ik mijn laatste lange training: 15 km in zelfs een redelijke tijd. Dus de 10 Miles uitlopen zal vermoedelijk wel lukken… en als het een beetje mee zit in een goede tijd :)

Nu zit ik dus in mijn rust-week: deze week loop ik alleen maar een paar keer wat los.

Je vraagt je misschien af: waarom doe je je dat aan? 16 km willen lopen? Op 6 weken tijd?

Voor mij is het de uitdaging voor mezelf, mezelf pushen op een manier, die ik nooit eerder gedaan heb, maar die ik toch met volharding kan bereiken. Om mezelf te laten zien dat ik dat kan. En uiteraard omdat ik het fijn vind om te lopen. Ik voel me fit en heb veel energie.

En daarom, beste lezer, schreef ik deze blog: om je inspiratie te geven. Om je aan te zetten om aan jezelf te denken. Om jezelf uit te dagen, je eigen grenzen op te zoeken en te verleggen.

En dat hoeft uiteraard geen lopen te zijn. Maar wel iets waar je erg van houdt en waar je enorm veel voldoening uit haalt. En wie weet, geeft dit een nieuwe wending aan je leven. 

Heel erg veel succes met je uitdaging en je nieuwe leven ! 


geplaatst door Semm - 5315 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be