Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 10 april 2013

Want a date...?

… then buy a calendar! Samengevat het idee dat ik na twee maanden hier op deze site begon te krijgen. Karrevrachten berichten en geen antwoord. Alsof je brieven post in een bus die nooit gelicht wordt.


Dan eindelijk een contact. En een beetje feedback over mijn contactpogingen. Mijn eerste les geleerd, het is niet omdat er een capaciteit van duizend karakters ter beschikking wordt gesteld, dat je ze ook daadwerkelijk allemaal moet gebruiken. Oké, het is een site voor hoger opgeleiden, maar in tijden van voortdurend voortjakkerende media moet je alles in hapklare kleine porties opdienen. Tapas, tapas! Te veel voorgerecht en men haakt af voor de hoofdschotel.
Een tweede raad die ik kreeg: chatten! 1-on-1 gaat nog, maar in groep? Dat komt voor mij neer op ondertitels lezen zonder beeld of geluid, van meerdere programma’s tegelijk waar je dan ook nog pas halverwege naar begint te kijken. Naar een schermpje turen met een klavier aan je vingers, wachtend op een zinsnede die voorbij komt rollen om op in te haken....nee dank u. Dan ga ik liever een vriend(in) bezoeken, een wandeling maken of een terrasje doen als ons klimaat het tenminste wil toestaan. Ik heb er ook niets op tegen uiteraard, want ik besef dat velen hier er enorm veel plezier aan beleven, maar het is iets dat voor mij gewoon niet lekker en té kunstmatig aanvoelt.
Bovendien, ik sta met m’n twee benen in de nieuwe technologie, maar op het gebied van sociale netwerken ben ik zo toch zo ontzettend ‘oldskool’ – feel no need 4 facebook.
En tenslotte, blijf niet mailen, spreek af! Daar wringt er inderdaad een schoentje als ik heel eerlijk ben met mezelf. Ik dring niet echt aan meestal, want ik heb het ‘druk, druk, druk’. Ook ik zit voor een deel gevangen in de postmodernistische paradox dat wat je naar buiten toe kapotrelativeert, diep van binnen toch blijft geloven. Verlangen naar romantiek en liefde, maar terzelfdertijd je tijd volstouwen met werk, sociale activiteiten en me-time, dat zodra er een gaatje valt in de planning, je een leegte voelt die je met dat verlangen wilt opvullen. De’ horror vacui’ waarvan je plots vreest dat je hele bestaan ervan doordrongen is geraakt zonder dat je het gemerkt hebt.
Maar zo werkt het niet. Het echte verlangen doet je agenda aan stukken scheuren in plaats van de gaatjes ervan op te vullen. Het beukt je deur in en morrelt niet aan de klink. Het relativeert niet.
Deze site is maar een opstapje naar iets wat enkel in het echte leven kan gebeuren. We transformeren onszelf in pixels en hypertext hier, maar leven ondertussen voort als mensen van vlees en bloed vol met gevoelens en gedachten die zich nooit in een profiel laten vangen.
Onlangs probeerde ik nog te bemiddelen in de stuk gelopen relatie van een goede vriend. En wat doe je? Je somt al zijn geweldige eigenschappen op tegenover zijn (nu ex) lief. Kijk hoe geweldig hij is, dat laat je toch niet vallen! Maar in wezen tracht je met rationele argumenten dát gevoel op te roepen dat zich niets aantrekt van dat soort argumenten. Waarom zie je iemand graag? Daarom! Punt. Can’t explain.
Ik word niet snel verliefd, en gelukkig maar. Anders wordt het iets banaals dat je op je boodschappenlijst zet of in je agenda inplant waar het niet te onderscheiden valt van eender welke, al dan niet occasionele vrijetijdsbesteding.
Wat zijn datingprofielen? Het zijn liefdesCV’s, en we liegen allemaal een beetje in een CV in de hoop sneller uitgenodigd te worden voor een gesprek. Met deze gedachte ben ik meteen bevrijd van alle frustratie uit onbeantwoorde berichten, verstuurd op grond van ‘matching profiles’. Maar meteen voel ik ook steeds meer de vermoeidheid van het eindeloos getrappel in het virtuele. Alleen maar pixelvonken en cybervuur. Niets zo ijl als cyberspace.


geplaatst door Daan71 - 5788 keer gelezen

beoordeeld 4.47/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be