Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 28 mei 2013

het punt

 

Je maakt er een van vooraleer je begint aan een date en wat zich daaruit manifesteert. Of je bereikt het punt waarop je tot een besluit komt. Of je zet een punt achter wat er al was, hoe weinig of hoeveel ook dat geweest mag zijn.
Vooraf ergens een punt van maken is niet erg productief, want je weet nauwelijks wat je mee gaat maken.
Ik heb lange tijd iedereen geblokkeerd van minder dan 158 cm  lengte. Dat kon dan ook nooit een punt worden, want 158 cm was zelf het punt. Dat was soms jammer als ik de foto bekeek, want daar waren aantrekkelijke en goed geproportioneerde vrouwtjes bij. Maar tussen droom en date staan manshoge gezichtspunten.
Nog zo’n punt is het taaltje. Terwijl ik te lang met chatten verwijlde kon ik er geen benul van hebben dat de stem- en telefoonpoef o zo belangrijk is. Maar eenmaal zover komt er misschien het punt aan dat je voor geen geld nog meer dan een paar woorden kwijt wil aan die dame –of heer– wegens het taaltje waarin je met geen mogelijkheid enige beschaving kan duiden. Ik hoor ze liever Limburgs zingen dan beschaafd plat Veurns spreken. O gruwel !  
En dan zijn er de vrijwilligsters die wijntjes serveren op gelegenheden-annex-van-concertjes die je kennelijk bezocht, maar waar je hen niet hebt opgemerkt omdat je het glas van een ander aangereikt kreeg. De telefoonproef laat een beschaafde stem horen, maar dat toontje is zo vlak als een Zeeuwse polder. Intonatie, mensen, is ook een spiegel van de ziel; en wat voor een !
Dus allemaal gauw een punt erachter gezet, nog voor het tot een date is kunnen komen.
Komt het er dan toch van omdat zich geen punt opdrong, dan zit je soms tegenover iemand die best wel vriendelijk is of een deugdelijk mens kan wezen, maar springt uit hun verhaal het beeld van een duts op. Je neemt dan even vriendelijk afscheid, zegt in het beste geval dat het zich toch maar niet gaat herhalen en dat je hen alle succes toewenst, wiekt op lichte vleugeltjes huiswaarts en bent blij dat ook dat alweer achter de rug is.
Er zijn er ook die wel iets te vertellen hebben maar allicht meer dan goed is voor een afspraak, en waar je dan maar op in hakt om concreet te worden. Voor je het goed en wel beseft heb je er een rist dates mee tot je ziet hoe egocentrisch tot zelfs harteloos voor hun omgeving of zelfs familie ze eigenlijk zijn. Een punt erachter dan maar. Zo’n punt kan ook pas na de lijfelijke test volgen, als de klicks alleen maar elders blijken te liggen….Maar het is dan vaak een combinatie, want geen hart voor mensen gaat vaak ook gepaard met gevoelloze seks.
En gebeurt het dat het de ander is die het punt zet…,OK dan. In zeldzame gevallen blijf je evengoed nog vrienden.
Het ergste is als je beseft dat je er een punt achter moet zetten om redenen die je al lang ziet maar die je van je af schuift terwijl je steeds weer o-zo-bevredigende seks beleeft, de hele tijd of in knipperlicht- of jojo tijden. Ja dan is het te ver gekomen voor het abrupt neerzetten van een punt. Het punt is dat je zelf meegesleept werd terwijl je voor de ander even meeslepend was. Het punt is dan dat er geen punt te vinden is, en alleen maar een afkappingsstreepje.

Eigenlijk hoop ik nooit nog een punt te moeten zetten.
Laat ik daar nu maar eens een punt van maken.


geplaatst door Blogics - 5526 keer gelezen

beoordeeld 3.91/5 (22 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be