Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 28 mei 2013

Ik ken een man

Ik ken een man. Een knappe man. Een lieve man. Een mooie man. Een goede man. Een vreemde man. Hij heeft veel namen. Ik noem hem 'Schat'.


Hij draagt een rugzak, een zware rugzak. Een rugzak gevuld met lelijke dingen. Lelijke dingen die hem zijn overkomen, ongewild, ongevraagd, zomaar. Door foute mensen in deze vaak foute wereld.
Maar ook gevuld met leuke dingen, goede dingen, lieve mensen die zijn pad hebben gekruist. Maar niet genoeg om de rugzak lichter te maken, draaglijker.
Vaak staat hij open en kijkt hij erin. In de hoop dat er iets is uitgevallen, iets wat hij graag kwijt was geweest en niet nodig heeft. Maar de meeste dingen hebben een vaste plaats, blijven daar en zullen er nooit uitvallen. Dan kijkt hij naar de donkere bodem en ziet het licht niet. Het licht dat binnenkomt langs de kleine zijzakjes waar het goede zit, het leuke, het lieve. Ik. Dan trekt hij zich terug in stilte. Onbereikbaar voor anderen en zoals hij zelf zegt, ongenietbaar.

Dan vecht ik. Vecht ik tegen de sluiting van één van die kleine zijzakjes. Dat ééntje waar ik in zit, en er niet uit wil, nooit. Want ik zit daar goed, het is daar warm, heb dat zakje verdiend en gekregen. Gekregen van die vreemde man.
Maar ik wil hem licht geven, veel licht. Soms is mij dat gelukt en liet hij de grote zak even dicht.
Zo heb ik hem leren kennen. Knap, lief, mooi, goed, beetje vreemd.
En ik hoop dat het mij zal lukken. Dat hij het toelaat. Als hij even naar boven kijkt zal hij het terug zien. Zal hij zien dat een hart een deurtje heeft. Dat het mijne wagenwijd open staat en wacht op 'zijn' licht.

Ik lees hem vaak, elke dag. Want hij schrijft. Veel, vaak. Over alles. De wereld, de mensen, de dieren, de natuur, muziek, zijn leven, zijn dromen, de rugzak.
Ik lees hem vaak want dat is alles wat ik nog van hem heb.

Ik ken een man. En ik hou van hem. Met heel mijn zijn. Met al mijn licht. Met heel mijn hart.
Ik ken een man. Een man die dat weet. Een knappe man. Een lieve man. Een goede man.
Ik ken een man. Een man die ik liefheb en wil minnen.
Ik ken een man. Een man met veel namen.


geplaatst door Chris_je - 5265 keer gelezen

beoordeeld 4.1/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be