Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 12 mei 2013

Passie en andere...

Een vredige zondagmorgen en ik installeer me met koffie en krant DM in de zetel. Nog net op tijd om te genieten van enkele verdwaalde zonnestraaltjes die de volgende titel flink accentueerden: ‘Alleen erotiek bindt mannen en vrouwen (en drijft ze ook uit mekaar stond er later ergens als aanvulling)’ . Het artikel ging over het stuk ‘Desperado’ , vier heren die zich in hun vrije tijd transformeren tot cowboys. Ik dacht op slag terug aan een feestje op het werk waar een collega me plots geheel onverwacht over zijn cowboyhobby vertelde. Eerst dacht ik dat het voor de pure fun was en lag al plat van het lachen, maar er volgde een gedetailleerde beschrijving van zijn wekelijkse opgezadelde heldendaden in de cowboyclub. Indertijd dacht ik dat zulke items alleen aan bod kwamen als thema voor één of ander dol zomerfeestje, waarin er snel ergens in een verlaten wei een ware ‘saloon’ opgebouwd werd , mannen hun leren hoed opblonken en zich nog wat macho opsmukten met een pistool en vestjes met frengels aan. Over de vrouwelijke kant dacht ik niet na, ik speelde enkel in mijn prille jeugd met mijn neefjes op de uitgestrekte Kempische hei cowboy en indiaan. Ik was toen telkens de squaw getooid met rood haarlint en opgenaaide pluimen die het kamp voor leven of dood moest verdedigen. Mits de nodige valkuilen te leggen lukte dat meestal vrij goed, behalve die keer dat ik vastgebonden eindigde aan de totempaal met een heel groot mierennest onder me.
Deze prille ervaringen aangevuld met Lucky Luke en een serie films van Sergio Leone waren best leuk, maar voor intense westernherhalingen loop ik niet warm.
Het artikel raakte nog wel enkele boeiende mannelijke bedenkingen die me zeer herkenbaar waren omdat ik er als vrouw wel eens echt flink van in de knoop raakte of die soms nog zo vreemd aanvoelen en ik nog steeds niet weet wat er van te denken. Ik vraag in zulke verwarrende situaties dan ook al niet teveel mannelijke uitleg, denk er wel eens over na, maar wil er ook niet over zeuren.
Opmerkelijke doodgewone dingen stonden er nog uitgeschreven : over kwetsbare kantjes laten zien, over onvermogen en/of toch iets echt van je leven te maken, wat doen mannen als ze het lastig hebben, over speelsheid en welk pad kiezen, tot zelfs de quote van vrouwenhater Schopenhauer over het huwelijk en grijpen in een zak vol slangen….
Het mannelijk en vrouwelijk denken, twee zeer boeiende werelden, maar als je nieuwe relaties wil opbouwen dan is het soms flink gevoelig aftasten geblazen, zeker als iemand je echt boeit. Je kent elkaar niet en weet bij god niet hoe je alles moet interpreteren of hoe iets van jezelf in een totaal verkeerde vakje geplaatst wordt. Wat vandaag zo is, is morgen misschien ook anders qua interpretatie. Eigenlijk is het een menselijk volwassen spel, met momenten dat je het heel leuk vindt en je je plots voelt opleven, heel intens en spannend kan het zijn, maar toch is er soms plots dat zeer kwetsbare kantje mee gemoeid dat onder het speelse (van mij) verborgen zit, het gevoelige kantje dat verwachtingen koestert, geborgenheid wil voelen, ook wel zelf wil winnen, laten winnen of zich gewonnen wil geven, maar allerliefst van al een win-win wil.

 


geplaatst door Eirini - 5234 keer gelezen

beoordeeld 3.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be