Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 23 mei 2013

vochtige liefdes

 

Het was al een hele tijd geleden. Maar onlangs greep me weer een vochtige liefde aan. Ik ken er wel drie; misschien meer, wie weet….
Als het me overkomt kan ik er niks aan doen. ‘k Had het vorige zaterdag weer, met muziek. Het pianoconcerto liet me nog vrij onberoerd, maar in de Mahler symfonie ging het Brussels Philharmonic zo mooi klinken dat op den duur de tranen me in de ogen sprongen en maar bleven komen tot dirigent Tabaschnik zich met eigen handgeklap naar het publiek richtte. Muziek is een van die vochtige liefdes van me.
Over de vrouw als vochtige liefde hoef ik niets te zeggen. Dat is evident genoeg, al is het niet in ’t oog springend.
En dan is er nog die zeldzame derde, waarover straks meer.
Ik beleef er maar één tegelijk.
’t Is me met een date al gebeurd dat de muziekmuze me in de ogen kijkt en de tranen doet vloeien. Naar gelang van wie dan die vrouw naast mij is of van hoever het daar mee gesteld is, doen mijn vingers dan eerst alsof ze langs de oogleden of de neuswortel strijken, en doet enkel overvloedig vochtige liefdesbeleving me naar de zakdoek grijpen.
Een vrouw begrijpt dat wel, ook al toont een zogezegd echte man geen tranen. Als die vrouw naast mij nadien vraagt wat ik aan mijn ogen heb waarin ik wrijf, weet ik welk vlees ik in de kuip heb en dat het met haar geen vochtige liefde wordt, sorry dan maar.
Er waren al andere waarnaast ik tranen zonder gêne de vrije loop liet; zij stopten me wel eens stilletjes een zakdoek toe; met hen zou het een heel laken mogen geweest of geworden zijn. Al is daar hoogst zelden gedeelde vochtige liefde van gekomen, of is die bij leven niet duurzaam gebleken of heeft dood er een eind aan gemaakt.
Ik blijf met mijn vochtige liefde zitten, en het maakt me eigenlijk niet uit of ik dan alleen ben of met een vrouw naast mij.
Maar ik ken ook een derde vochtige liefde. Met deze maakt het beslist niet uit of ik alleen ben of niet. Ze overweldigt me van nature.
Als ik naar eenzame hoogten klom met blauw en/of 50 tinten grijs boven het hoofd en op dalen of kloven met groen en grauw uitkijk en enkel nog vogels en schapen of berggeiten hoor, raak ik vol vochtige liefde en kan mens noch dier die uit natuurbeleving opwellende tranen terugdringen.
Ze laven me na de inspanning van de klim, maar proeven zout.

Mijn vochtige liefdes zijn het zout der aarde. En zoals in de oerculturen het zout kostbaar was, koester ik ze,


geplaatst door Blogics - 5194 keer gelezen

beoordeeld 3.3/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be