Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 14 mei 2013

Zijn er nog vlinders?

Is dat niet waar we allen naar op zoek zijn? Hopen hier die ene tegen te komen die ons terug dat gevoel geeft van vlinders in de buik.

Dus zoek je, chat je, en laat je de romantiek terug binnen in je leven. Je denkt aan Starlings – Elbow… die zingt van “… at the top (of my list of things to do) is stopping by your place at work and acting like I’ve never dreamed of you and I, and marriage in an orange grove….”

Inmiddels zijn we de tienerleeftijd voorbij, en zijn we gedrenkt is “the practicalities of live” - Trouwen hoeft niet meer zo nodig en het mag ook een peren- of appelboomgaard zijn. Dan hoeven we zo ver niet te rijden.

Maar toch, romantiek kan toch mooi zijn niet? Vreemd voor iemand die van zichzelf beweert emoties te kunnen objectiveren en rationaliseren. Dromen van iemand. Wellicht van iemand die zelf droomt van een ridder op een wit paard, of daar in elk geval vroeger van gedroomd heeft. De kindertijd voorbij: Ridders bestaan niet meer. Ik ben een nogal fanatieke fietser, en heb een grijze fiets. Daarop bedenk ik dan dit soort grappen. Misschien komt dat wel in de buurt.

Verliefd worden. Is het dat wat we zoeken? Lessen van het leven leren dat verliefdheid mooi is, maar ook vergankelijk. Op zoek naar liefde dan. Tussen droom en werkelijkheid, ligt daar niet de overgang van verliefdheid naar liefde? Als je daar dan ook je passie vindt, kan je alleen maar gelukkig zijn.

Verliefdheid is vergankelijk. Zoals de vlinders. Een eerder kort bestaan beschoren. Of zoals Elbow zingt “The violets explode inside me when I meet your eyes, I’m spinning and I’m diving like a cloud of starlings…. Darling, is this love?”. Spreeuwen dus.

Vlinders zijn leuk, maar geef mij maar spreeuwen. Die leven langer.


geplaatst door Chillup - 5392 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be