Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 23 juli 2013

dat Goddelijk lijf ...

We hebben het allemaal, ieder van ons, een Goddelijk lijf… tenminste zij die nog een beetje geloven in het bovennatuurlijke en af en toe een kerkdeur passeren …

Maar los daarvan zijn we allemaal mensen van vlees en bloed. Ieder op zijn manier, in alle soorten en maten, zoals in de natuur, ja wij ZIJN de natuur. Zie en voel je dat niet ? We moeten ons voeden en verzorgen anders sterven we. De natuur is vergankelijk en duikt telkens weer opnieuw op, zo is het nu eenmaal, maar dat wil ook zeggen dat onze tijd hier beperkt is. Alsof dat nieuws is, maar naarmate we ouder worden staan we er meer en meer bij stil en de beperkte tijd willen we vooral kwalitatief invullen.

En nu dat goddelijk lijf, ja, de een zou het graag zus willen en de andere zo. ‘Zou’ want als ik hier soms het verlanglijstje lees of hoor van sommigen... Men zegt wel eens ‘verandering van spijs doet eten’. Kan verassend zijn. Zo willen sommige mensen geen kinderen, een goed recht, maar jaren later hebben ze er ineens een paar lopen.

Onlangs nog de film gezien ‘Meet Joe Black’ met Brad Pitt. Hij had een lichaam nodig en heeft dan maar een ‘schoon’ gekozen. En dat heeft hem duidelijk geen windeieren gelegd. Maar dat is film, en in real life kan je niet kiezen. Is het jammer ? Ik zou me waarschijnlijk nogal laten gaan aan tafel, want ik kan er o zo van genieten, vooral de laatste loodjes… die wegen het zw.. , correctie zijn het heerlijkst, althans voor mij. Maar zou betekenen dat we geen inspanningen meer moeten doen, dat het allemaal vanzelf terug in orde komt. Dat is net zoals alle dagen vakantie. Elke dag een dik stuk filet pur, wordt op de duur ook saai. Waar moet een mens dan nog over klagen? Dan rest er alleen nog maar het weer misschien.

Dat lijf doet toch heel veel met ons, schone en minder schone dingen, het staat los van onze geest, maar zou er toch wel perfect mee moeten samen gaan. Soms zijn het twee verschillende dingen, en neem je beslissingen op je gevoel… Maar je goed voelen… dat is cruciaal. Je straalt het uit, je ziet het aan de mensen, en ze komen sneller naar je toe. Ik ken wel wat mensen met wat overgewicht, maar het stoort hen niet, ze voelen zich goed, en juist daardoor zijn ze mooi.
Soms is het de kunst om dingen te verbergen en het niet te tonen, dat kan ik ook wel want ik heb ook wel een rugzakje en ben ook niet elke dag het zonnetje in huis, maar ik doe mijn best. Ons goddelijk lijf moet nu eenmaal in harmonie leven met een vat vol emoties, en die kunnen verschillen van dag tot dag.

Weten wat de andere denkt en voelt maakt een wereld van verschil, aanvoelen, met een knipoogje elkaar verstaan, heerlijk. Welke vrouw heeft er niet die schroom, om die kilootjes meer, om dat litteken waaruit haar kind werd geboren, en de borsten die haar kinderen voedden, maar het is het resultaat van heel wat levenservaring.
En als man ? Hoe zit het daar ? Nooit gehoord van enige schroom bij mannen. Sommige mannen willen enkel maar een slanke vrouw, of andere een wat molligere. Het is maar best als je die instelling hebt van dat ook maar meteen te zeggen. Hoe kan je je helemaal geven als je weet, hij/zij heeft het liever anders….

Maar één ding is zeker ‘communicatie’ is cruciaal, op elk moment, op elke plek. Een huwelijk achter de rug en nog wat ervaringen er bovenop, maar die laatste waren bijzonder rijk. Dat goddelijke lijf kwam ter sprake, ondanks de imperfecties en ontevredenheden, maar dat maakt ieder van ons uniek, want we zijn geen gefabriceerde barbies. En als er goeie communicatie is, en je kan en mag volop zijn wie en hoe je bent, dan veranderden dingen eensklaps…


geplaatst door Jackske - 5532 keer gelezen

beoordeeld 3.81/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be