Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 9 juli 2013

Kinderen...

Kinderen…

Naast het weer toch één van de onderwerpen waarover mensen heel vaak met elkaar in gesprek gaan.
Kinderen zijn, familie en vrienden buiten beschouwing gelaten, na een scheiding voor velen vaak de enige echte garantie op onvoorwaardelijke liefde. Alhoewel het parcours niet altijd gemakkelijk is en vaak gepaard gaat met heel wat kronkelingen eigen aan een opportunische instelling en soms ook de puberteit, toch kan je een leven zonder hen niet meer voorstellen.

Het is me toch frappant hoe ik heel af en toe terug hunker naar die kleine bengels, nu de mijne vertrokken zijn naar een ander niveau. Toen had je nog één en ander in de hand. Nu is het eerder ‘loslaten’. Uitgaan, vrienden, de virtuele wereld, thuiskomen van een fuif met een kapotte fiets, of helemaal niet want dan is die waarschijnlijk gepikt. Helemaal alleen op een kot in de stad. Giechelende meisjes die uit de badkamer komen, zich eens meester gemaakt hebben van mama’s make-up, en dan doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is… ‘Mam waar maak jij je druk over’… Ach ja, waar maak ik me druk over…

Kinderen kunnen ons toch nog wel een paar dingen leren. Het spontane, onbezorgde, frisse… Neem het liefst zo vaak mogelijk terug op. Waarom hebben kinderen in groep soms zoveel plezier? Ze vragen zich niet af of ze plezier willen hebben, ze gaan naar buiten en doen het !

Volwassenen hebben verantwoordelijkheden, we zijn ernstig. Als je één van je vrienden vraagt samen iets leuks te doen, is er veel kans dat hij/zij daar geen tijd voorheeft. Kan het je voorstellen dat je aan een kind vraagt ‘ga je mee naar de speeltuin’ en het antwoordt ‘Ik zal je opnieuw bellen want ik verzuip in het werk’ ?
Soms, heel soms, weten kinderen het beter dan wij. Een beetje plezier hebben, wat tijd voor pure gekte en geluk zijn een essentieel onderdeel van elke dag, hoe ook je dag er uitziet of welke verantwoordelijkheden je ook hebt, probeer het !

Ik vermoed dat er ook heel wat oma’s en opa’s aanwezig zijn op deze site. Maar ik kom ze niet zo veel tegen, tenminste dat komt door mijn zogenaamde ‘zoekleeftijd’.
Niet dat ik er zit op te wachten, maar ik vind ze wel vertederend…
Ooit stuurde een man me eens een foto met z’n kleinkind. Het deed me wel iets, alsof hij het grootste en kostbaarste bezit in zijn armen had, je kon het van zijn gezicht lezen, de trots…
En als ze zich dan soms toch gedragen als kleine ettertjes , kunnen ze altijd tijdig mee terug naar dat andere huis. Een groot voordeel van onze opa’s en oma’s.

Laten we niet te hard van stapel lopen nu, kinderen zullen er altijd zijn, en voor elke leeftijd is er een invulling. Laat me nu voorlopig nog maar wat blijven hangen in dat andere niveau, de rest komt later wel.

Maar één ding hoop ik oprecht, dat onze kinderen er opnieuw voor zullen zorgen de spontaniteit in huis te halen, want ik wil ook, ook al is het maar af en toe, eens gek doen en spelen !


geplaatst door Jackske - 5404 keer gelezen

beoordeeld 2.78/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be