Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 11 augustus 2013

Een verzameling

Jaren geleden was het ieder jaar terug weer uitkijken naar de nieuwe telefoongids. Nu hoeven we dit al lang niet meer te doen, het internet zorgde ervoor dat er minder bomen moeten geveld worden.

Je persoonlijk mailadres zit goed vol met mailadressen; contactpersonen heet dat, nietwaar.
Op Facebook zijn die contactpersonen dan weer vrienden. De uitvinders hiervan kunnen het geen mens kwalijk nemen dat er gebruikers zijn die dit anders bekijken.
Heb je een mailadres dat met je werk te maken heeft dan puilt ook deze waarschijnlijk uit met contactpersonen; groepen maken is in dit geval wel het meest aangewezen wil je geen kompas of gps nodig hebben om er de weg in te vinden.

Misschien gebeurt het nu nog steeds: mensen die verzamelen.
Postzegels, sigarenbandjes, luciferdoosjes, …
Ik deed er in m’n kinderjaren ook aan mee.

Nu kan ik beginnen met een nieuwe verzameling.
Ik ben nog niet zo heel erg lang op M4M maar toch lang genoeg om met die verzameling te kunnen beginnen. Een verzameling mailadressen.
Geen idee of ik er het plaatje ‘vrienden’ of ‘contactpersonen’ moet op zetten; om eerlijk te zijn, ik heb nog niet de best passende titel van dit album.
Hoe kwam ik aan die verzameling? Vrij simpel, door de berichtjes te lezen die aan me gestuurd werden. Voor alle duidelijkheid: het gaat telkens over het eerste berichtje dat iemand stuurt.

Uiteraard gebeurt dit niet alleen bij mij, maar ik vind het wel ‘eng’ dat dit blijkbaar gebruikelijk is.
Het woordje ‘eng’ mag je nu ook weer niet verkeerd opnemen; ik kan heus wel tegen een stootje, maar ik typeer hiermee eigenlijk hoe ik over een dergelijke manier van omgaan met elkaar denk.
Kan het omgekeerd? Hiermee bedoel ik: kan iemand zijn verzameling mailadressen aanvullen met dit van mij? Het feit dat ik hier over dit onderwerp schrijf moet het antwoord op deze vraag al gegeven hebben.
Blijkbaar, zo is toch mijn ervaring, volgt een eeuwigdurende stilte als je op dergelijk bericht reageert met je voorkeur voor communicatie toch maar eerst via M4M te laten verlopen.
Je kunt stellen dat het misschien zinloos is om op dergelijke berichtjes toch te antwoorden. Ik las hier al veel onderwerpen en inderdaad ook over beleefdheid enz. enz. Ik kon me eigenlijk wel vinden in hoe daarover gedacht wordt. Dus, ik ben beleefd en ik stuur een antwoordje terug. Maar… wat ik geantwoord heb, valt blijkbaar niet in goede aarde.
Begin ik met de aanleg van een nieuwe verzameling? Ook hier weet een goede lezer het antwoord op.


geplaatst door Aliciah - 5146 keer gelezen

beoordeeld 3.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be