Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 29 augustus 2013

En nu ?

Hoe ik echt ben wist ik al ruim voor ik me uit dat scheef gelopen huwelijk bevrijdde omdat ik er nooit mezelf in zou zijn met haar die niet zichzelf was of gewoon niet wist hoe zij echt was en dus maar vals was. En ik kon er maar niet de vinger op leggen.
We gingen uiteen en ik ging wonen op een eigen stek waar ik mezelf kon zijn en kon werken. Na een paar jaren leerde ik haar kennen die meer dan een kwarteeuw mijn partner was in het leven waarin we graag en met liefde trouw waren zonder papieren banden. Eén keer getrouwd zijn was genoeg of teveel. Wat volstond was de band tussen ons twee die er voor mekaar waren in lief en leed. Tot het leed haar in bezit nam en uit het leven.
Vele lotgenoten zeiden dat het wel een viertal jaren duurt eer je dat zijn plaats hebt gegeven en je een nieuwe plaats gaat innemen. Dat moet ik beamen, hoewel ik hier na een tijd mijn kansen opnam, maar elke vrouw slechts zag om hoe en wie zij is. Want geen twee zijn hetzelfde en vergelijken is totaal niet aan de orde. Wat telt is hoe je het samen kan stellen aan tafel en in bed en bij alles daar rond van ver of van bij, van Houtsiplou tot Vuurland of Spitsbergen. Dat weet je niet meteen of na een paar ontmoetingen; dat vraagt meer tijd.
Nu ga ik na ruim vier jaar de plaats verlaten waar alles mij aankijkt vanuit het leven dat ik zo lang deelde. Met weemoed om herinneringen die voor altijd tot het verleden behoren, maar in dankbaarheid erom.
Zo’n plaats verlaten doe je niet zonder slag of stoot; maar ik laat de plaats over aan haar dochter en kleinkind die ook -net zo goed als mijn kinderen en hun gezin- mijn familie zijn en blijven. Deze plaats verlaat ik om steeds weer bezoeken als ik hen hier weerzie.
Wat ik meeneem is wat mij altijd al eigen is en wat me in verbondenheid eigen is geworden.
Zo neem ik een brok mee van het gedeelde leven, een brok van wat altijd al mijn eigen leven was, en ga ik er een nieuwe brok bijvoegen. Toch ben ik geen brokkenpiloot. Die drie brokken stel ik weer samen op de plek die ik altijd behield en waar ik me thuis voelde toen ik alleen ze bevolkte. Ik zal er verder gelukkig zijn, want verleden aan heden en aan toekomst koppelen. Beter kan niet.
Het zal volledig zijn, al wordt het nog wat experimenteren met de configuratie tussen die drie. Maar ik zal de binding zijn, de maïzena in de levenssaus. Het leven zal me smaken, zoals het dat de laatste drieëndertig jaren deed en voort zal blijven doen. Omdat ik mijn wereld bevolk met al zijn vertakkingen naar de anderen die met mij mijn wereld bevolken in ontroering, schoonheid, liefde.
Het scheelt dat schoonheid en liefde en ontroering zich nog altijd laten ontdekken en me beroeren, en dat ik er ook anderen mee kan verblijden. Als zij mij zien, willen zien en voelen; als zij me weten zoals ik ben en altijd was, voor en na het moment dat ik me daar allemaal bewust van was geworden. Voor en na het moment dat ik mezelf kon zijn en maken kon dat het zo zou blijven zolang het leven dat allemaal voor mij in petto wil blijven hebben.
Zal ik ooit opnieuw samen wonen? Ik denk het niet. Een goeie LAT verkies ik boven het op elkaars lip zitten. Raar dat ik daar vroeger niet bij stil stond. Nu wel. Is dat dan ouder worden of zijn?
Toch herken ik er datgene in wat me altijd al boeide : het elkaar nabij komen in steeds weer vrijheid gepaard met engagement. Het heeft me eigenlijk jong gehouden.

 


geplaatst door Blogics - 5280 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be