Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 18 augustus 2013

Match(ont)vrienden.

Als ik mij wat begeef op de m4m kom ik veel gelijkenissen tegen met FB (facebook). Door lid te worden van onze m4m krijg je in één klap honderden vrienden bij. Je kan een foto zien, een beetje privé gegevens (alleen wat je er zelf opzet). Je kan berichtjes sturen, je kan chatten,… Het lijkt wel FB.

Zelfs het meest vreselijke woord van afgelopen jaren kan je netjes toepassen bij m4m. En wat is dat vreselijke woord…. ‘Ontvrienden’. Alleen al het idee, ‘ontvrienden’ wie bedenkt het? Bij m4m noemt dat ‘blokkeer …’. In eerste instantie lijkt een blokkering of een ontvriending een regelrechte oorlogsverklaring. Maar dat komt omdat de woorden slecht gekozen zijn.

Maar wat is er mis met “iemand ontvrienden” als je van die persoon al jaren niks gehoord hebt? Wat is er mis met blokkeren als je al zeker weet dat je met die persoon toch geen relatie wilt? Niks mis mee zou ik denken, maar het klinkt zo hard.

Op het probleem een beetje op te lossen weiger ik FB vrienden te zien als ‘vrienden’. Wie heeft er nu 150 vrienden of meer? Volgens mij kan je je vrienden meestal wel op 1 hand tellen. Hetgeen FB een vriend noemt, noem ik een kennis of collega. En dat komt al aardiger in de buurt. Klinkt veel minder ‘geladen’. En bij m4m zijn wij allemaal ‘lotgenoten’.

Nu maak ik het nog gekker. Als je dan toch geen vrienden hebt op FB waarom moet je ze dan ‘ontvrienden’? Bij mij blijft iedereen netjes staan, je weet nooit of je ze later nog eens nodig hebt. Nog dommer van mij. Ik aanvaard zelfs elk verzoek, en alleen stalkers vliegen er uit. Het is te zeggen: de stalkers komen in een afzonderlijk groepje. Bij FB heb je nog de mogelijkheid groepen te maken. En als je graag tot mijn groep ‘grapjassen’ behoort, snor mijn profiel maar op en stuur een vriendschapsverzoek :-).

En hetzelfde bij m4m. Door lid te worden is iedereen in één keer ‘vriend’. Ik kan wel blokkeren, maar misschien kan via via ook wel ‘de juiste’ tot bij mij geraken. Dus blokkeer ik ook niks (tenzij een grapjas mijn mailbox zinloos vult..). Je kan de blokkeerfuctie ook gebruiken om doelgericht te zoeken, daar is ook niks mis mee natuurlijk.

Mij maakt het dus niet uit dat je (me) blokkeert of ‘ontvriend’, maar vergeet niet dat je daarmee telkens een deurtje sluit. En ik dacht dat m4m net diende om nieuwe deurtjes te zoeken…….


geplaatst door Stefan7 - 5437 keer gelezen

beoordeeld 3.59/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be