Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 15 augustus 2013

Moederdag in Antwerpen op 15/8

Moederdag in Antwerpen op 15/8
Niet overal in dit kleine landje wordt vandaag moederdag gevierd. De meesten doen dit het tweede weekend van mei. De Antwerpenaren doen hun naam van eigenwijs volkje alle eer aan en riepen honderd jaar terug 15 mei uit als hun eigen moederdag. Ik besef dat dit commercieel een grandioze zet is geweest van de toenmalige liberale schepen. De middenstand vaart er nog steeds wel bij! Bovendien is het toch maar mooi meegenomen voor alle Antwerpse moeders vandaag de dag.
Wanneer zoon en dochter vroeger informeerden welke moederdag nu "de echte" was, antwoordde ik steevast allebei! Geef toe,de meeste moeders (en ja ook vaders maar dat is voor een andere blog) verdienen het toch om minstens tweemaal per jaar in de schijnwerpers te staan.Daar zorgden mijn kids dan ook steevast voor, elke keer weer opnieuw!
Vandaag is er hier in huis weinig dat erop wijst dat het Moederdag is. De kids zijn naar het laatste festival vertrokken dat ze deze zomer nog wilden bijwonen. Teveel jaren hebben herexamens hun plannen doorkruist. Vandaag kunnen ze allebei zorgeloos genieten van de vele concerten en het jong zijn. Ik gun het hen dan ook van harte.
Maar hierdoor is het zeer stil in huis. In het gezelschap van de 2 poezen welke het verkiezen om op deze miezerige ochtend binnen te blijven, dwalen mijn gedachten af naar vroegere tijden. Naar een periode dat alles nog peis en vree was. De kids waren dagen in de weer om hun mama te verrassen met een eigengemaakt werkje. Menigmaal werd ik toen wandelen gestuurd, werd er in alle haast wat achter hun kleine rugjes weggemoffeld om dit later op moederdag met een brede smile op hun gezicht tevoorschijn te toveren. Hartverwarmend! Wanneer ze groter werden, sloegen ze de handen in elkaar en waren ze (voor even toch) twee handen op één buik. Samen kieperden ze hun spaarpotjes om en zochten ze in het plaatselijke winkeltje met veel zorg een cadeautje uit. Ik verdenk de eigenares er nog van dat ze enkel op deze dag de meest foeilelijke prullaria te koop aanbood. Maar hoe spuuglelijk deze soms ook waren, ze toverden zowel bij hen als bij mij steevast een brede glimlach op ons gezicht. Iets dat met zoveel zorg werd uitgekozen, gewikt en gewogen of dit wel voor mama het meest geschikte cadeautje was,veranderde hierdoor in iets beeldschoons en dierbaars.
Later werden deze prullaria vervangen door een ruiker bloemen. Zeker zo safe, altijd goed!
Vandaag niets dus: geen ruiker,prullaria of zelfgemaakt werkje. Toch niet op deze moederdag. Met een haastige maar hartelijke en welgemeende knuffel van dochterlief met de belofte dat ze het goed zal maken aanstaande zondag moet ik het stellen. Van zoonlief,welke gisteren al naar de campingweide is getrokken, heb ik  taal noch teken gehad. Ik kan dus gerust zijn dat hij zich goed amusseert daar op de weide.
Toen ik vanmorgen een presentator op de radio zich hoorde verontschuldigen bij zijn ma "en plein plublic" dat hij voor haar geen cadeautje had maar dat zijn liefde voor haar zowiezo onbetaalbaar was moest ik onmiddellijk aan mijn zoon denken. Dit is een quote welke zo uit zijn mond zou kunnen komen.
Liefde daar draait het tenslotte om op deze moederdag: de onvoorwaardelijke liefde tussen kind en moeder. Iets dat mijn kids me dagelijks weer laten voelen en merken. De hartelijke goedemorgen, het complimentje als ik lekker heb gekookt, de dankjewel voor de gestreken was in de kast, de vraag of alles oké is met mij, de nachtzoen die niet mag vergeten worden,.... Om hun liefde voor mij te voelen, heb ik geen moederdag nodig!
Ik kijk uit naar hun thuiskomst en ben benieuwd naar hun verhalen. Ondertussen zorg ik dat er frisse lakens op hun bed liggen en maak ik op zondag hun lievelingskostje klaar. Aan de achterdeur zal het bordje "Hotel mama always open" hen weer verwelkomen! Het is zalig om mama van deze twee kids te zijn!


Een fijne moederdag aan alle moeders!


geplaatst door One4me - 5181 keer gelezen

beoordeeld 2.88/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be