Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 14 september 2013

Kringen

Cirkels zijn rond. Net verhuisd naar opnieuw de plek die ik 30 jaar geleden verliet. Mijn armen hingen er af, maandag. Het is nog een beetje chaos, maar ik had onmiddellijk het thuisgevoel van toen. Dat was maar goed ook want er stond nog een hectische week te wachten. Op woensdag weer Spaanse les, de tweede dit schooljaar. Op donderdag nog tot een stuk in de nacht gewerkt voor bijeenkomst, op vrijdag de dertiende, van een wedstrijdjury die ik voorzit en waar ik dus vooral het werkpaard ben. Mijn krant werd al bezorgd toen ik me in bed liet vallen.
Verhuiskosten zijn niet min tegenwoordig, en ook een niet betalende huurder droeg bij tot een flink begrotingsgat. Als bij wonder had mijn bankkaart nog 15 Euro over voor een hele dag parkeren in het WTC op vrijdag de dertiende, of ik had het wel kunnen schudden.
Al goed dat niemand van de juryleden me op fouten kon betrappen, en dat het weer eens voorbij is voor anderhalf jaar of zo.
En nu op zaterdag de ontspanning en ontsnapping: het koor waarin ik mijn stem laat horen zette sfeer bij op het 50-jarig huwelijksjubileum van mijn eerste leraar Spaans ooit “y su mujer con sus ojos claros” -zij zingt ook in mijn koor- die me al heel lang bekend zijn en ook -zoals ikzelf- stappers zijn met voorliefde voor Angelsaksische landen.
Er waren ook muzikanten, en gezang zoals in een Ierse pub werd door velen en door mij uit volle borst meegezongen.
Was het de vermoeidheid van de laatste dagen, de emotie van mijn verkassing, of het beleven van wat dat koppel te vieren had? In elk geval ben ik er overmand door tranen weggelopen om, overstuur en over mijn stuur bleitend, terug te rijden naar mijn nieuwe thuis die ook dertig jaar geleden mijn thuis was en waar ik graag woonde zoals ik er nu ook weer graag woon.
De oorsprong van emoties kan je meestal duiden. Een koppel dat kan bogen op 50 jaar huwelijk, en zo te ervaren nog gelukkig ook….ja dat had ik ook wel zelf gewild. Een kwarteeuw gelukkig samenwonen is het maximum waarop ik kan terugblikken.
Ook al laaft me de tevredenheid, de hunker blijft….
Cirkels zijn rond. Maar de mijne is gedeukt. Niet perfect dus, maar wel boeiend.....

 


geplaatst door Blogics - 5279 keer gelezen

beoordeeld 3.9/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be