Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 6 september 2013

Plaatsje en loslaten

Je kent ze vast ook, de mensen die je tijdens het wachten aan de kassa van de plaatselijke supermarkt aanspreken louter en alleen omdat ze zichzelf graag horen praten. Zo kreeg ik vanmorgen de vraag voor de voeten geworpen of ik 'het' ondertussen allemaal al een plaats had gegeven. De alerte vraagstelster concludeerde dat dit wel het geval moest zijn omdat ik toch wat was bekomen. Bij ons betekent dit laatste gewoon dat ik enkele kilogrammen verdikt ben! Na dit gezegd zijnde schakelde deze spraakwaterval probleemloos over naar het andere onderwerp: het eigenlijke ei dat ze kwijt wou. Omdat er altijd wel mensen zijn die op de hoogte willen blijven van de laatste nieuwtjes en roddels en ik duidelijk liet merken dat ik hierin absoluut niet voor geïnteresseerd was, zocht ze zich snel een ander slachtoffer in de rij.

Ondertussen heb ik als geen ander een sensor ontwikkelt om personen te herkennen welke oprecht geïnteresseerd zijn in hoe het nu met mij en de kinderen gaat. Zij nemen de tijd om te luisteren naar ons verhaal. De anderen welke uit beleefdheid hiernaar vragen of diegenen die enkel en alleen op sensatie uit zijn, kunnen het stellen met een kort maar nietszeggend antwoord.

Terug thuis bleef haar doordringende vraag me echter achtervolgen. Heb ik 'het' een plaats gegeven? Wat wordt er nu eigenlijk bedoeld met 'het'? Is het de scheiding, de wetenschap dat liefde toch eindig blijkt te zijn, het gemis van mijn,zo lijkt het nu toch, mijn onbezorgde leven. Of is 'het' mijn huidige nieuwe leven als single,....?

En dat plaatsje: waar is dat dan? Wil ik 'het' uberhaupt definitief ergens opbergen? Mensen verwachten nu eenmaal dat je verdriet welke gepaard gaat met een ingrijpende gebeurtenis zoals scheiden na een periode loslaat en een plaatsje geeft! Nu heb ik het even niet over de tijd die je daarvoor mag nemen. Zelfs hierover hebben mensen een duidelijke maar niet altijd realistische mening.

En ja, toen mijn man, nu mijn ex, drie jaar terug de deur definitief achter zich dichttrok en zo ook het doek liet vallen over ons huwelijk was het verdriet erg heftig, Ik werd overspoeld door emoties. Ik stond ermee op en ging ermee slapen. Na verloop van tijd merkte ik dat ik ook wel terug momenten had waarop ik niet meer verdrietig was. De periodes van intens verdriet werden met het verstrijken van maanden steeds schaarser, de momenten van genieten en gelukkig zijn nemen nog steeds in stijgende lijn toe. De verdrietige gevoelens mogen dan wel zo goed als verdwenen zijn, de reden ervan blijft bestaan. De scheiding is en blijft een feit.

Loslaten en een plaatsje geven, het is nu over en voorbij,heeft naar mijn inziens alles te maken met verwerken. Gedurende de afgelopen drie jaar heb ik geleerd om met deze ingrijpende gebeurtenis om te gaan en mijn leven te herorganiseren.

Deze fases in mijn leven (huwelijk en scheiding) zal ik echter wel voor de rest van mijn bestaan meedragen, net zoals zoveel andere gebeurtenissen welke mijn leven tot heden hebben gekleurd. Samen hebben zij mij immers gevormd tot de persoon wie ik nu ben. Ik sta op, ga werken,  op stap,... zonder dat deze ingrijpende gebeurtenis mijn gedachten en emoties nog verder bepalen!

Maar soms, heel soms, kan het nog gebeuren dat ik onaangekondigd even door emoties en herinneringen word overspoeld bij het horen van een muziekje, het zien  van een tafereel, de geuren van een maaltijd, een gebeurtenis,...

En dan hoop ik hier of elders een begripvolle partner te vinden die er geen problemen mee heeft dat herinneringen aan deze periode af en toe kunnen opduiken. Iemand die niet verwacht dat ik mijn verleden volledig 'loslaat' en het definitieve 'plaats geef'!  Ik verlang dit immers ook niet. Is dit een droom?


geplaatst door One4me - 5220 keer gelezen

beoordeeld 3.83/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be