Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 29 september 2013

Saai....

In mijn vorig blog had ik geschreven over mijn “saaie persoonlijkheid”. Ik kreeg een reactie, die erop neer komt, dat ik helemaal zo niet ervaren wordt. Dat deed me nadenken, want ik voel mezelf eerder als “saai” aan. Op de radio hoor ik het nummer “The day before you came“ van Abba. Dat nummer heeft me altijd getroffen, omdat het door veel mensen als een droevig nummer ervaren wordt, terwijl ik het net altijd aanvoelde als een erg hoopvol nummer.

“It's funny, but I had no sense of living without aim The day before you came“

Het gaat over een persoon, die gewoon leeft door de sleur van de dag, met moeite zich kan herinneren wat er die dag allemaal gebeurd is en zijn/haar leven blijft “leven” tot net voor de dag, dat zijn/haar leven door iemand overhoop gaat gegooid worden. Het wordt niet gezegd, maar voor mij was dat altijd dat de volgende dag de geliefde komt.

Als ik het hoor, dan denk ik aan mijn eigen leven. Het is niet dat ik een saai leven heb, maar wel een erg “geregeld” leven, met een vaste job, een vaste planning voor sporten, wanneer de kids komen, enz. Als ik mijn agenda bekijk, kan ik de meeste dingen van de komende week wel voorspellen.

Natuurlijk zijn er de regelmatige uitschieters: een drink met de collega’s om de afloop van een succesvol project te vieren, of met vrienden gaan eten. Maar al bij al is dat allemaal redelijk voorspelbaar.

Vandaar dat ik mijn leven eerder als “saai” ervaar.

Ik weet van mezelf dat, als ik in een relatie ben, en als het serieus is, dat ik dan helemaal verander, ik fleur op, wordt een ongelofelijk romantisch en attent persoon (nog attenter als nu :D ), ik zit vol energie, begin van alles te organiseren, te investeren: mijn ideeën, gedachten, gevoelens.

In zekere zin, wordt mijn leven op zo’n moment overhoop gehaald en vind ik dat helemaal niet erg: ik kan dan alles aan, plus nog iets extra.

In die laatste 4 jaar is mij dat een paar keer overkomen. Het heeft niet mogen blijven duren door omstandigheden, die niks met de relatie te maken hadden, maar het gat waar je dan nadien in valt is dan ook enorm.

Met de jaren ben ik hiervoor behoedzamer geworden, misschien ook wel iets kritischer: ik hou de dingen veel meer in de gaten. Het is niet dat ik mezelf niet meer toelaat om verliefd te worden, maar ik zal het pas echt worden, als alles heel erg juist staat.

Het is een vorm van zelfbescherming, om te voorkomen dat ik te hard van stapel zou lopen, te snel verliefd zou worden. De gaten werden de laatste keren steeds dieper en zwarter….

Verliefd worden… nog zoiets… wanneer word ik dat? Ik weet ondertussen wel wat de juiste parameters zijn om het te laten gebeuren en aandachtige lezers van mijn profiel, van mijn blogs en die er gevoelig genoeg voor zijn, zullen het ook wel weten of aanvoelen.

Ik leef mijn geregeld leven, ja… een beetje “living without aim”: ik ben erg goed in mijn job, heb respect van mijn collega’s en vrienden, financieel zit het allemaal wel goed, ik zorg goed voor de kids, enz.

En toch… ondanks de negatieve gevoelens na de relaties, het achteraf “uit het zwarte gat moeten kruipen”, verlang ik toch stiekem, naar “the day before you came”: de laatste dag, voor de dag, dat mijn leven weer overhoop gegooid gaat worden en ik even later weer op wolkjes loop, dat ik geen eetlust meer heb, omdat al die vlinders teveel plaats innemen in mijn buik… en hopelijk mag het deze keer dan wel blijven duren :)

En dat wens ik jullie allemaal toe: heel veel wolkjes en vlinders :) 


geplaatst door Steffo - 5832 keer gelezen

beoordeeld 3.82/5 (22 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be