Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 27 september 2013

Siesta musicale

 

Het gaat in deze nazomer wel heel snel allemaal. Verhuizen, nachtwerk voor wedstrijdjury, zingen op gouden huwelijksjubileumfeestje van bevriend koppel, en ’s anderendaags al landen in maffiose streken.
Niet in Palermo op de Falcone-Borsalino luchthaven als eerbetoon aan overhoop geschoten rechters. Wat heb je aan zo’n boodschap als je in een andere luchthaven al meteen maffiose streken ondervindt als je, om de sleutels van je vooruit betaalde huurauto in handen te krijgen, nog meer waarborg moet storten dan je creditcard nog waard is en die je niet eens met je bankkaart mag voldoen en zelfs niet cash, omdat ze je kredietkaart willen zoals het hun uitkomt of hun bedoeling ermee ook mag wezen. Ik liet ze barsten, nam een taxi  en liet de chauffeur een locale en minder maffiose autoverhuurder optrommelen.
Enfin, voor de rest was mijn verblijfskeuze voor 7 met een enquête gewonnen overnachtingen een schot in de roos, en ook de bezochte steden.
Bij terugkeer meteen een lens in mijn tweede oog laten steken, ’s anderendaags al Brusselwaarts, woensdag met opgestoken Italiaans het Spaans doorregen –verdomme toch!– en gisterenmiddag ontspannen op een Siesta musicale in de Gentse Handelsbeurs, waar strandzetels lekker los naar een mij overigens onbekende Belgische celliste Camille Thomas lieten luisteren, wijntje ernaast bij de hand. Even voelde ik me in die strandzetel aan Beachhouse 23 in Groede, Zeeuws-Vlaanderen. Camille Thomas zou ook daar niet hebben misstaan, maar hoe haar figuur smaakvol gekleed van achteren naar het podium schreed was toch een klasse hoger dan wanneer zij zeg maar zonder kleren voorbij zou zijn gestapt om even de temperatuur van het water te gaan voelen.
’t Waren de strandzetels die me op het idee van die vergelijking brachten, of misschien de eerder in de Handelsbeurs geziene performances van een kwartet waarin een op het ritme van haar strijkstok op en neer wippende violiste me ingaf dat zij in haar strakke broekje op de rand van haar stoel een erotisch speelplezier zat te hebben, als je begrijpt wat ik bedoel. Nou ja, het zal wel aan mij gelegen hebben zeker….maar het ene optreden is het andere niet.
Dat ze me nu voorgoed zwijgen over die Argentijnse Sol Gabetta. Voor mij zijn Jean Guihen Queras, Andreas Brantelid en nu Camille Thomas de overtreffende trap onder mijn kont om me naar een van hun optredens te haasten. Het moet niet eens in strandstoel en op een siesta musicale zijn.
Alleen zou ik amechtig en rochelend hoestende muziekliefhebbers graag zo’n strandstoel of wat voor stoel ook willen ontzeggen en hen à la Jan Decleir aanmanen om toch maar thuis te willen doodgaan en er niet de siesta musicale mee te willen bederven van Camille Thomas en zovele anderen waaronder mezelf.


geplaatst door Blogics - 4879 keer gelezen

beoordeeld 2.8/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be