Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 10 september 2013

Sta jij op een dating site?

“Een datingsite... sta jij op een dating site?” De reacties, die hierop volgen zijn uiteenlopend. Zo van “ben je helemaal wanhopig geworden” tot “woow, wat tof dat je eindelijk stappen zet in je leven”.

Mijn leven is waarschijnlijk het prototype van de meeste mensen hier: een huwelijk of samenwonen van een aantal jaren, een paar kinderen. Op een bepaald moment beginnen dingen verkeerd te lopen en begin je uit elkaar te groeien. Je probeert die zaken recht te trekken, maar op het einde lijken de nadelen om in het huwelijk te blijven of samen te wonen veel groter als de voordelen van gescheiden verder te gaan.

Voor mij ligt die hele periode al een hele tijd achter mij: al meer als 4 jaar. De kinderen vragen al regelmatig eens of ze een nieuwe mama krijgen. Vroeger was dat vooral uit nieuwsgierigheid. Nu zouden ze het tof vinden als papa niet altijd alleen thuis zou zijn.

Als ik achter me kijk wat er die voorbije 4 jaren gebeurd was, dan heb ik vooral gezorgd om alles goed op orde te zetten: dat mijn kinderen zich konden aanpassen aan de situatie en de routine, dat zij en mijn vroegere vrouw (ex is zo’n lelijk woord), hun leven zo “normaal” als mogelijk konden verder zetten. En ik denk wel dat we daarin geslaagd zijn.

Ik had een paar korte relaties, en er was wel een klik, maar nooit die “wow” factor, die het net specialer maakt en me verliefd laat worden. Vaak heb ik me afgevraagd of het aan mij lag: dat ik onrealistische verwachtingen had of ik mijn lat gewoon te hoog leg.

Mijn lat ligt wel hoog, maar niet te hoog: ik weet wel wat ik zoek in een vrouw. Mijn profiel beschrijft de belangrijkste dingen, maar niet alles: ik wil nog wel wat aan het toeval overlaten en me toch laten verrassen.

En die vrouwen bestaan: in mijn leven ken ik ze, maar gelukkig getrouwd of samenwonend. Hun mannen weten wel wat voor een schat ze in huis hebben.

Dus ze zal hier ook wel rondlopen. Misschien moet ik wel wat zoeken en zit ze verstopt tussen al die profielen. Of misschien vindt ze mij wel. En duimen dat het dan klikt aan beide kanten.

Mochten we elkaar toch mislopen, dan kom ik ze nog wel eens tegen. Dan hoop ik hier toch toffe vriendinnen te ontmoeten.

Ja, vrienden en familie: ik sta op een dating site. Ik ben helemaal niet wanhopig of eenzaam, maar ik wil wel stappen vooruit zetten in mijn leven. En misschien vindt deze prins dan wel zijn prinses.


geplaatst door Steffo - 5572 keer gelezen

beoordeeld 3.82/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be