Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 20 oktober 2013

Een indringende vraag.

Men zegt me soms, dat ik nogal open ben over mezelf in de blogs. Ja, dat is zo. Soms krijg ik inspiratie en dan komt mijn eigen ervaring erbij. Zo open ik mezelf op een andere manier als enkel via mijn profiel. In deze blog weer een ander stukje van mezelf.

Men schrijft mij wel eens over mijn “indringende” vragen stukje in mijn profiel. De vraag, die ik dan krijg is dan meestal: “geef eens een paar voorbeelden?”.

Ik geef dan meestal als antwoord een 3-tal vragen. Vaak houdt het dan op, omdat je over die vragen moet nadenken. Maar eigenlijk stelden ze gewoon de verkeerde vraag.

Het gaat me niet enkel om die vragen, maar op de manier waarop ze beantwoord worden.

Zo’n open vraag kan gemakkelijk met 1 zin beantwoord worden. Maar op zo’n vraag kan je ook uitgebreid in gaan: een persoon kan zich “verliezen” in het antwoord. Ze begint er dieper op in te gaan, haar gedachten te formuleren en te filosoferen. Dat zijn de tofste reacties, op weg naar een tof verhaal omdat er veel meer bij gehaald wordt.

En uit dat verhaal komen er automatisch vragen naar mij toe en zo komt een gesprek op gang. Want uiteraard verlies ik mezelf ook in de antwoorden op die vragen. Dat gaat bij mij meestal spontaan.

Je voelt dan, dat die persoon in dat gesprek geïnteresseerd is en uitziet naar het antwoord en terug haar bijdrage wil leveren, dat zelfs langer is, dan ze zelf verwacht had. Soms halen we zelfs de limiet van een bericht lengte en moet ons bericht over 2 gespreid worden. Dan is het aangewezen om naar email over te schakelen.

Ik ben dat op deze site nog maar een paar keer tegen gekomen, maar dat gaf wel steeds een aanleiding tot een fijn contact omdat je je open stelt voor elkaar.

Zoiets lukt natuurlijk niet met iedereen. Als de persoon, door wie je gecontacteerd wordt, je type niet is, dan stopt het daar natuurlijk. Maar dat zal iedereen beamen.

Het zijn zeker ook niet altijd serieuze en diepe gesprekken. Vaak worden er gewoon grappige anekdotes uitgewisseld, want wat is een goed verhaal zonder een gemeende lach. 

Uit die gesprekken volgt niet altijd automatisch een ontmoeting. Soms wel en dan meestal na een week tot 10 dagen. Ik heb al ervaren, dat je anders het risico krijgt, dat je van de ander een ‘perfect’ beeld gaat vormen, waar de ander gewoon niet aan kan voldoen.

Vandaar... vanuit een vraag, een goed gesprek... dat is waar we allemaal toch naar op zoek zijn? Of niet? Of neemt dit allemaal teveel tijd uit je drukke leven? Dat is een vraag die me wel bezig houdt.... Anyone? 


geplaatst door Steffo - 5279 keer gelezen

beoordeeld 3.42/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be