Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 4 oktober 2013

Maff(ios)e vakantiedromen

Twee weken na een vakantieweek al meteen dromen van een nieuwe….
Nee, niet direct weer Sicilië met zijn maffiose streken; maar het zuiden heeft wel steeds meer te bieden naarmate de herfst verder naar de winter opschuift.
Sicilië begon echt maffioos. Om de sleutels van een vooraf bestelde en betaalde huurauto in handen te krijgen moest ik wel 1100 € waarborg uitsluitend met kredietkaart ophoesten, al zou ik die terugkrijgen als je ik de auto zonder één schrammetje teruggaf. De gewone bankkaart met àl mijn geldtroeven werd niet aanvaard, en cash evenmin. Barst dan maar, dacht ik, en nam een taxi naar het verblijf 30 km verderop en omhoog. Blauwe bliksems doorkliefden de vallende nacht zonder één donderslag. Het oude stadje Erice zat -naar aloude gewoonte naar men zegt- met zijn kruin in de mist tot half voormiddag de taxi me weer ophaalde om een met gewone bankkaart betaalde Fiat op te pikken bij een lokale autoverhuurder, naar zijn zeggen met halfvolle tank en in dezelfde toestand terug te geven. Maar na 120 km was de tank alarmerend leeg; weer een bonus voor de maffia.
Los daarvan is Sicilië een heerlijk en interessant land en was mijn zelfgekozen B&B voor 7 gewonnen verblijfnachten een voltreffer van 9 op de schaal van Booking.com.

Goed 2 weken later begin ik dus al van een volgende trip te dromen en volg zelfs al een tijdje de temperatuur in Edinburgh. Hoewel ik nog ooit eens op 28 oktober naar het UK vertrok voor een verlengd weekend, vrees ik toch dat daar upnorth de dagen te kort zullen zijn.
Waar moet dit dan eindigen? Op Tenerife bij het aldoor verafschuwd klootjesvolk waar ik nu als gepensioneerde zelf toe behoor? Ik begin warempel in dat idee te komen. Want het kan een lange natte herfst en strenge winter worden eer de motiverende omstandigheden voldoende lang duren om mijn steeds stijver wordende botten van nodige en regelmatige beweging te voorzien.

Alvast ga ik weer fitnessen en me de kost door het ziekenfonds laten terugbetalen. Of verander ik van ziekenfonds voor tussenkomst in saunabeurten. Als ik eens dichtbij huis en niet 20 km verderop een aangename sauna vind waar het niet uitmaakt wanneer je komt om op de bank tegen zwetende lijven aan te kijken.

 


geplaatst door Blogics - 5021 keer gelezen

beoordeeld 3.08/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be