Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 16 oktober 2013

to do lijstjes

 

 

 

  • Ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik sinds mijn echtscheiding 's nachts lijstjes lig te maken en te overlopen wanneer ik de slaap niet kan vatten. Vooral wanneer ik het gevoel heb dat ik meer moet doen dan wat menselijk mogeljk is binnen de 24 uren die een dag telt, heb ik hier wel eens last van. Anderen tellen schaapjes, ik overloop mijn to do lijstjes. Ik raad het jullie wel af om mijn voorbeeld te volgen. Het is niet bepaald slaapbevorderend!

Denk nu vooral niet dat ik een controlefreak ben. Dat ben ik helemaal niet. Als fulltime moeder met een fulltime job in de zorgsector ben ik zeer flexibel ingesteld! Maar als je er alleen voor staat, heb je nu eenmaal meer te regelen en te organiseren dan sommige anderen welke wel kunnen rekenen op de helpende hand en steun van een partner voor de dagelijkse en minder dagdagelijkse activiteiten.

Het ordenen van mijn de to do zaken geeft mij alvast een (vals) gevoel dat ik alles onder controle heb. Op papier althans...

Maar sommige klussen zoals bijvoorbeeld behangen en schilderen vragen meer planning en organisatie dan de doordeweekse poets en strijk. Ondanks mijn goede voornemen om de koe bij de horens te vatten en ook deze minder voor de hand liggende klussen af te werken, blijven deze langer op mijn lijstje staan dan ik eigenlijk wil. Niet dat ik een hekel heb aan deze klussen. Ik kan er zeer veel voldoening uithalen. Voor mij is verven zelfs een rustgevende activiteit door de repetitieve bewegingen!  Ik ben meestal ook trots op het resultaat en ook op mezelf natuurlijk wanneer ik deze klus maar weer eens in mijn eentje geklaard heb.

Maar geef toe: het is leuker wanneer grote klussen binnen een bepaald tijdsbestek kunnen afgewerkt worden en geen weken blijven aanslepen omdat je er niet aan kan blijven. Thuiskomen na een hectische werkdag in een huis waar je bij wijze van spreken struikelt over de verfpotten en behang is geen aanlokkelijk vooruitzicht. Bovendien lopen hier ook nog de kids (met ‘aanhang’) rond en wil ik hun thuis vooral gezellig houden. Verder  moet er op grote klusdagen ook nog gegeten, gewassen, geplast en niet te vergeten ‘me-time’ ingelast worden. De batterij moet immers op tijd opgeladen worden om verder te kunnen!

Feit dat ik er maar niet in slaag om bepaalde klussen te doorstrepen op mijn lijstje wijst volgens een schrijfster van een van de vele boeken die gaan  over timemanagement op een complete incompetentie. Zo zou ik niet de competentie hebben om te plannen, te organiseren en prioriteiten te stellen. Dit is wel een zeer confronterend etiket dat ik opgeplakt krijg! Zij heeft gemakkelijk praten! Wat kan ik er in godsnaam aan doen dat de hemelsluizen net opengaan wanneer ik mijn to do lijstje tuin wil afwerken? Of dat tijdens mijn vakantie net dan de mussen dood van het dak vallen door de warmte en bijgevolg mijn behangpapier dus vast en zeker ook van de muur! Laat ik daarbij ook het principe hanteren dat je bij terrasjesweer in ons kille landje tijd moet vrijmaken om hier met volle teugen van te genieten. De winter duurt hier zo al lang genoeg! :-)

In werkelijkheid zorgen deze to do lijsten dus voor extra stress. Ik kom niet alleen niet tot bepaalde klussen toe, bovendien drukken ze me met mijn neus op het feit dat ik gewoon aan 'uitstelleritis' lijd!

Daarom nam ik bij het het lezen van het artikel in de jobat: to do: geen to do lijstjes meer maken dit als goed voornemen. Geen to do lijstjes meer voor mij: zonder is het leven veel aangenamer! De dingen die er echt toe doen gebeuren immers wel ook al duurt dit soms wat langer. :-)

Ondanks dit goede voornemen betrap ik me er op dat ik nog steeds lijstjes maak wanneer ik de slaap niet kan vatten. Mijn to do lijstjes hebben echter plaats gemaakt voor een lijstje met wat ik graag nog allemaal wil doen, zien en beleven. Kortom een lijst waar ik helemaal blij van word al blijft het verwezenlijken ervan nu nog vaak bij dromen. Toch is het zoveel leuker om hiervan een top te maken....En leuk meegenomen: dit werkt wel slaapbevorderend. Fijne dromen gegarandeerd!

Nu nog de tijd vinden om mijn 'droomlijst'  af te werken. Misschien toch maar terug een to do lijstje maken?


geplaatst door One4me - 5196 keer gelezen

beoordeeld 3.43/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be