Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 28 oktober 2013

Verbittering

"Het zijn verloren jaren geweest zei hij. Achter een succesvolle man staat een geweldige vrouw. Was zij dat maar geweest dan had ik een goedlopend bedrijf gehad. Het was een heks die gek. Ik had jaren eerder weg moeten gaan. Anderen hebben gewoon meer geluk dan ik".

Is jouw glas halfvol of half leeg? Zijn het verloren jaren die je gehad hebt met je geliefde of hebben de jaren bijgedragen aan wie je nu bent en hoe je in het leven staat? Ooit heb je toch, neem ik even aan, zelf gekozen om met deze partner in zee te gaan? Vanwaar de verbittering en negatieve kijk op het verleden? Was het zo erg dat je de jaren enkel als verloren kan zien?

Moeilijk vind ik het om te begrijpen wanneer iemand zo verbitterd is. Of eigenlijk, wanneer iemand verbitterd blijft. Dat er een tijd van boosheid, verdriet en cynisme is kan ik me voorstellen. Niemand is aan een relatie begonnen om ermee te stoppen. En bij afscheid nemen komen deze gevoelens kijken. Maar eens gaat toch weer de zon schijnen en is alles te plaatsen in het kader van de tijd?

Verbittering houdt mij tegen met iemand te beginnen. Ik vraag me dan af of er al ruimte is voor iemand nieuw. En of een half vol glas past bij een half leeg glas. Zo'n verschillend uitgangspunt geeft mij geen vertrouwen.

De energie die het me kost om naar de verbittering te luisteren bewaar ik liever voor de leuke dingend des levens! Ik lach dan liever samen en zou hardop willen dromen en filosoferen over een gezamenlijk toekomst. Hoe pril een contact ook is, ik geloof dat het uitspreken van wensen en verlangens je dichter bij elkaar brengt en de kans dat ze bewaarheid worden groter zal zijn.


geplaatst door Jolie - 5312 keer gelezen

beoordeeld 4.1/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be