Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 15 december 2013

Bad Boys

Een vriendin van mij zit in de nesten. Ze weet dat zelf ook, maar kan het niet oplossen... meer nog... toen ik haar een concrete helpende hand toe stak, beet ze erin.

Vooraf dit: het is enkel een vriendin, niets meer. Ze heeft ooit haar man verlaten omwille van een man, die haar helemaal van haar sokken blies. Ik wist dat ze meer spanning, meer avontuur in haar leven zocht en ze dacht dat bij hem te vinden.

Tot langzaam aan duidelijk werd, wat de slechte eigenschappen van hem zijn. Hij is een echte leugenaar. Nog niet eens zo’n goede, want hij laat zich vaak op de leugens betrappen. Volgens mij ook erg een narcist, want hij is enkel met zich zelf bezig.

Maar vooral kent hij de kunst om haar meesterlijk te manipuleren: op tijd haar aan te trekken, dan in een jaloerse bui, woest te worden en haar weer af te stoten.

Een sterk voorbeeld was het volgende: hij liet haar een city trip voor hun tweeën naar Parijs organiseren, zij zou eerst reizen en hij zou vlak daarna aankomen omwille van een “professionele verplichting”. Toen zij in Parijs was, heeft hij doodleuk afgebeld, dat hij niet kon komen. Ze was uiteraard woest en toen ik het vernam dacht ik: “dat zal wel de druppel zijn”. Maar neen... enkel weken later zat zij weer in zijn web. En dit was nog niet een van zijn strafste stoten.

Het gekke is: mijn vriendin is hoog opgeleid, heeft een hoge functie en weet heel erg goed wat er gaande is, wat hij met haar doet. We hebben al urenlang hierover gepraat en ze weet erg goed wat er aan de hand is, alleen.... ze kan het niet laten: hij heeft nog steeds een bepaalde macht over haar.

Ik weet wel, dat ze meer spanning in haar leven zocht en ja... dat heeft ze nu. Maar ze weet ook wel, dat het niet de spanning van zo’n relatie was, die ze zocht.

Wat is dat toch, dat vrouwen vallen, voor de bad-boys, de mannen, die bewust willen kwetsen en pijn doen en daar hun macht uit halen en hun voordeel mee doen.

Soms heb ik het gevoel, dat ze zich liever wentelt in de pijn, die deze relatie veroorzaakt, omdat het alternatief voor haar, eenzaamheid, een veel slechter alternatief is.

En zo blijft dat doorgaan, nu al 2 jaar lang. Terwijl ik weet, dat ze zoveel te bieden heeft en er zeker “goede mannen” rondlopen. Maar ja: die zullen haar niet zoveel spanning geven als deze relatie.

Ik heb er mijn handen van afgetrokken. De situatie begon op een bepaald moment ook energie van mij te vreten en mij te vullen met negatieve gevoelens. Dat kon ik mezelf niet aandoen en daarom heb ik het contact met haar ook verminderd, ook al weet ik, dat ik voor haar vaak een rustpunt was.

Ik blijf de situatie volgen, maar op een veel  verdere afstand als daarvoor. Als ze me ooit nodig heeft om stappen te zetten, zal ik haar helpen. Maar tot nu toe ziet het ernaar uit, dat dit nog heel lang zo zal blijven.

Ik krijg op mijn blogs vaak de opmerking, dat ik herkenbare situaties en gedachten beschrijf. Zonder twijfel zal dat bij deze blog ook zo zijn...


geplaatst door Steffo - 5148 keer gelezen

beoordeeld 3.58/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be