Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 3 december 2013

De grote zoektocht

 

Soms doe ik met mijn dwaze pen al eens een ondoordachte uitspraak. Doorgaans zijn dan de heren kop van jut, omdat ik de meeste zaken vanuit het standpunt van de dames bekijk en desgevallend de dingen vanuit mijn eigen ervaringen evalueer. Uiteraard zijn er tevens dames zat die niet anders dan diepgelukkig zijn met de kerel aan hun hand en zijn er anderzijds ook heren die het minder getroffen hebben en bepaald niet de – voor hen! – ideale vrouw aan de haak sloegen. Ook de teleurgestelde mannen kunnen op mijn medeleven rekenen, zij het dan in ietwat mindere mate. Sta mij toe de nadruk te leggen op “voor hen”, want dat geldt voor iedereen. Wat niet goed is voor mij kan perfect zijn voor pakweg mijn buurvrouw. De ander is niet slecht of fout omdat hij niet bij me past en vice versa. 

Maar eigenlijk wou ik het hebben over die ondoordachte uitspraak: de inruilgarantie. Daar wordt tegenwoordig ook in het echte leven nogal luchtig mee omgesprongen, maar op een datesite is ze wel heel erg present. We werden doorverwezen naar de blog van Walter en daarin werd geopperd dat die inruilgarantie zo’n 90-tal dagen bedraagt. En dat zou de dames voldoende tijd bieden om – daarin bijgestaan door hun zesde zintuig – de “brave” man af te schepen, zich door casanova te laten kapen en weer aan de kant te laten zetten, alwaar de “braaf afwachtende” man – ongetwijfeld niet in het minst gehinderd door enige vorm van leedvermaak – haar zijn schouder aanbiedt om vervolgens op zijn beurt na 90 dagen de genoegens van haar inruilrechten te mogen genieten. Is daar wat van aan? Bestaat de foute man en vallen vrouwen er bij voorkeur voor, al was het maar één keer in hun leven? Zijn er zelfs vrouwen waarbij dat plaatje tot vervelens toe blijft hangen? Die vraag bleef bij mij aanwezig. Vooral omdat zo’n casanova mij nog niet zo bijzonder lang geleden ten einde raad met een oneliner over de streep probeerde te trekken. Want zo’n casanova wil na x aantal weken van afspraakjes, etentjes en ritjes naar de zee echt wel weten of er nu al dan niet wat te rapen valt. Zoals we weten, is er niets zo goed als een oneliner om iemand – heel even toch – perplex achter te laten. Omdat er doorgaans, de realiteit uit zijn context getrokken, een waarheid in schuilt die als een olifant zodanig in het midden van de kamer gaat staan, dat je er even moet bij gaan zitten. “Oh” zo zei casanova verveeld toen ik hem meedeelde dat ik eigenlijk toch een ietwat betrouwbaarder exemplaar zocht, een mooi niet-geaccidenteerd tweedehandsje met wat minder kilometers op de teller, zo eentje waar je nog jaren plezier aan hebt, “wat heb je daar nou aan, de mensen kijken toch naar de Ferrari, niemand kijkt naar die VW hoor”. Nu gebied de eerlijkheid mij om toe te geven dat Ferrari meestal wel mijn aandacht weet te trekken – zij het dan doorgaans niet in positieve zin – dus daar moest ik mij toch even over bezinnen. Niets zo goed als de oneliner terugkaatsen om casanova met de voetjes op de grond te brengen. “Dat klopt van dat kijken, maar veel rijden er niet rond, want we gaan toch liever met een degelijke VW naar huis. Veel te veel kosten aan zo’n sportbak en weinig tot geen praktisch nut.” Klopt dat? Laat de Ferrari werkelijk niets dan openstaande rekeningen achter? Absoluut. De ècht foute man, die is te mijden. Hij is namelijk onverbeterlijk, geen overdaad aan goede zorgen zal van hem de juiste man maken. De ècht foute man gaat geen verbinding aan en zal het nooit doen. Hoogstens zal hij zich wat conformeren aan de verwachtingen. Want de ècht foute man is een narcist. Zodra je zijn spiegeltje niet meer poetst wordt hij woest, als zijn mooie praatjes je niet meer raken destabiliseert hij je en als jij eens hulp nodig hebt, dan is ie pleite. De narcist zorgt voor niemand – hij zou niet weten hoe en vooral niet waarom – behalve voor zichzelf. En die moet je dus ook niet aan de buurvrouw bezorgen. Gelukkig zijn ze maar in beperkte oplage verdeeld en worden ze ruimschoots overschaduwd door die overvloed aan juiste mannen. Bovendien is niet elke charmeur, casanova, mooiprater of doorgewinterde egoïst daarom een narcist en dus ècht fout. Veel ‘bad boys’ werden zo door ervaringen en door opportuniteit en worden mits een hoop TLC toch een fijne partner. Maar als we elkaar tijdens onze zoektocht wat krediet geven en een beetje lief blijven voor iedereen die we daarin tegenkomen, ook voor zij die niet bij ons passen, dan is de tocht op zich al een prettig avontuur en hoeven we minder gefixeerd te zijn op onze bestemming. 

 


geplaatst door Elisa123 - 5136 keer gelezen

beoordeeld 3.91/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be