Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 17 december 2013

De weg naar de liefde

 

“Of de chat wel iets was voor mij?” Een retorische vraag wellicht, maar ik heb ze zekerheidshalve toch ter harte genomen. Back to the doghouse dus. Ter bezinning. Nou vind ik de chat een aangename omgeving waar je tot de geruststellende conclusie komt geen exclusiviteit te hebben op de verzuchtingen die nu eenmaal met het vrijgezellenbestaan gepaard gaan. En daarnaast is het er vaak genoeg gewoon echt gezellig. Toegegeven, na een paar dagen chat-vasten, mis ik die maatjes wel een beetje. En je moet natuurlijk wel wat, nadat je je alweer aan een lege mailbox hebt zitten vergapen. Een doekje voor het bloeden, zeg maar. Aan het ontwikkelen van zo’n datingsite gaat duidelijk nogal wat denkwerk vooraf. En het is en blijft natuurlijk een commerciële omgeving. Ze weten maar al te best dat ontevreden klanten niet klagen, maar zappen. En moesten datingsites echt werken, ze zouden chronisch onderbevolkt zijn. Van wat ze aanbieden, hebben we er immers maar eentje nodig. Maatwerk. Dus hier komt de tevreden klant nu uitgerekend nièt terug. 

De economische markt van vraag en aanbod geldt ook voor ons profiel. Een ruilhandeltje eigenlijk. Wat hebben we te bieden en wie wil daar wat precies voor geven. Je marketingstrategie een beetje doordacht voeren blijft daarin niet zonder belang. Je atouts een beetje in de verf zetten. Maar ook weer niet bedrieglijk. Die ander weet immers goed genoeg dat wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat meestal ook is. En af en toe eens onderzoeken of wat er staat wel gepercipieerd wordt zoals je bedoelt. Want een woord heeft maar de betekenis die de toehoorder er aan geeft.

Verkoopstrategie dus. De autodealer weet er alles van. Met drie hoofdcategorieën van klanten heeft hij rekening te houden. De klant met een missie: een nieuwe auto. Hij zoekt doelgericht met de bedoeling te vinden. De verkoper zal misschien een beetje moeten braderen om de concurrentie te snel af te blijven, maar de koper is ook flexibel genoeg om zijn wensen en zijn middelen realistisch op mekaar af te stemmen. Een beetje verkoper heeft die deal in een handomdraai in the pocket. Categorie twee moet een beetje aangemoedigd worden: hij wil vinden, maar niet zoeken. Die nieuwe auto, die moet met andere woorden niet zo nodig. Hij moet dus een beetje de showroom ingelokt worden. Een zetje krijgen. De minder gegeerde klant wel, maar ook die gaat voor het juiste product tegen de juiste prijs overstag. Categorie drie is niemands pakkie-an: hij zoekt maar al te graag; doch, wil of durft niet vinden. Hij loopt alle showrooms plat, is gepassioneerd door auto’s en slaat geen enkele testrit af. Maar kopen… ho maar. Hij volgt nauwgezet op wanneer de nieuwste modelletjes uitkomen en wacht liever dat modelletje af, en het volgende, en het volgende… Tijd en energie vreet ie. De nachtmerrie van elkeautodealer.

En dan wat, hoor ik u denken. Met zijn allen op verkooptraining? Of gaan we gewoon lekker stappen? Samen een boompje opstoken bijvoorbeeld. Eens zien hoe gezellig vrijgezellen het onder elkaar wel kunnen hebben in dat schuitje. En gunnen we de wegen der liefde hun ondoorgrondelijkheid. Wie weet, als we het zoeken moe zijn, leren we misschien de kunst van het vinden.

 


geplaatst door Elisa123 - 5192 keer gelezen

beoordeeld 3.8/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be