Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 29 december 2013

Goede voornemens...

Het is onze gewoonte om goede voornemens te maken, dus waarom niet voor ons “dating” gedrag? Na wat rondneuzen en praten met vrienden kwam ik op de volgende voornemens uit. En ja... aan sommige hou ik mij en aan sommige moet ik nog aan werken :)

* Zeg meer “Ja” op de kansen, die je aangeboden worden.

Is het je opgevallen hoe vaak je soms “neen” zegt? Op uitnodigingen van vrienden, bv als het om een bijeenkomst van koppels gaat. Durf je dan als single accepteren of beleefd afwijzen (“ach, het is toch maar tijdverlies en mijn tijd is toch al zo kostbaar”). Nochtans kan je het verloop van zo’n bijeenkomst nooit voorspellen. Misschien ontmoet je wel gelijkgezinden of zie je er iets in wat je helemaal niet verwacht had. Zo kan je samen genieten met anderen in plaats van thuis in afzondering te zitten. 

 

* Doe elke week of maand iets “nieuws”.

Heb je nog nooit gedanst? Schrijf je in voor een test-les. Ga muurklimmen. Of pottenbakken. Heb je nog nooit gechat, chat eens met een vriend/vriendin. Je ontdekt zeker wel iets waar je van gaat houden. Hoe angstaanjagender soms iets lijkt, hoe beter het gevoel als je het gedaan hebt. Je gaat ook veel opener kunnen omgaan met nieuwe dingen. En je gaat mensen ontmoeten, die eenzelfde passie delen.

 

* Ontmoet andere, gelijkgezinde singles.

Op de meeste plaatsen kom je vaak dezelfde personen tegen. Ofwel zitten ze in een relatie of liggen ze je misschien niet zo. Waarom niet andere plaatsen bezoeken: een ander café of een andere sportclub of op een ander moment gaan sporten? Dan ontmoet je nieuwe mensen en misschien houden ze er wel van om dingen samen te doen. Of waarom geen “singles-party” geven, waarbij een aantal single vrienden/vriendinnen elk een single man/vrouw mee brengen. Niet als date, maar om andere singles te leren kennen. En wie weet welke kansen er dan voor het grijpen liggen :)

 

* Geen negatieve gedachten meer.

Neem jezelf voor om jezelf niet meer zielig en alleen te voelen; dat romantiek en liefde niet voor jou zijn weggelegd. Voor iedereen is er meer als genoeg liefde, alleen straal je naar anderen uit, hoe je jezelf voelt. Heb je een negatief gevoel, dan gaan mensen dat voelen, in je profiel, in je antwoorden of je gedragingen. Geef aan mensen wat je zelf graag wil ontvangen: meer aandacht en affectie en kijk wat er gebeurt met jezelf en de anderen rond jou.

 

* Neem zelf initiatief.

Er wordt vaak gezegd dat de site dood is, of er weinig antwoorden komen. Maar enkel door vol te houden en zelf initiatief te nemen, ga je contacten kunnen leggen. Vrouwen durven vaak geen contact te nemen, bang om een man “achterna te lopen”. Misschien is de man wel even onzeker als jijzelf en durft hij ook geen contact op te nemen. Maar eenmaal het ijs gebroken, wie weet wat er uit kan volgen. Mannen, wees respectvol in jullie contacten met vrouwen. Ze houden over het algemeen nog steeds van vriendelijke, open berichten, zonder dat ze het gevoel krijgen dat ze ‘gejaagd’ worden. Doe of zeg hier niets wat je niet in het werkelijke leven zou doen.

 

* Ga niet voor het eerste, ga voor het beste.

Sommige mannen en vrouwen voelen zich alleen of eenzaam en gaan voor het eerste wat ze kunnen krijgen, ook al is die persoon niet helemaal hun type: alles beter dan alleen of eenzaam te zijn. Dat kan in de toekomst verdriet of ongeluk geven, want zeker als het om een tweede of derde relatie gaat, wil je toch iemand waarmee het klikt op alle vlakken: intellectueel, visueel, de gemeenschappelijke interesses, de dromen en verlangens. Daarop kan je dan verder bouwen voor je toekomst. Niet iedereen kan met je matchen, maar het is de moeite waard om te wachten op de juiste persoon, je soul-mate.

 

* Maak een lijstje voor jezelf van wat je zelf verwacht van een toekomstige partner.

Dat lijstje is vooral als een houvast voor jezelf, als je het moeilijker hebt en geneigd zou zijn om vlugger toe te geven, waar je nadien misschien spijt van krijgt. Dat is geen lijstje van de perfecte persoon, maar een raamwerk wat je echt wel verwacht: van karakter, van leeftijdsgroep, van interesses, het rugzakje. Dat is waar je voor wil gaan, niet voor minder.

 

Dit zijn maar enkele ideeën. Maar durf ook te dromen: je bent nooit te oud om nog te dromen. Als er nog dingen zijn, die je nog niet bereikt hebt in je leven, durf ervan te dromen. Dan kan je ze ook bereiken.

En wees ook vooral gelukkig met jezelf en hou van jezelf. Dat helpt om van een ander te houden en samen met die persoon gelukkig te kunnen worden.

Welk voornemen spreekt jou aan? 

Ik wens je een heel goede start voor een gelukkig 2014 ! 


geplaatst door Steffo - 5083 keer gelezen

beoordeeld 3.06/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be