Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 2 december 2013

Het is me wat…

Het is me wat, dat online daten. Op basis van een aantal gegevens beslissen of je er wel of niet de deur voor uitgaat, voor de kennismaking met een wildvreemde. Je moet eens vragen aan je vrienden of ze hun partner – ware hij/zij in een profieltje gegoten – wel hadden ‘geselecteerd’. Heel wat onder hen zullen demonstratief ‘neen’ antwoorden.

En ook in een paar mailtjes had die ander nooit zijn/haar zaak kunnen bepleiten. Ze werden er gewoon ergens – goedschiks, kwaadschiks – mee geconfronteerd en neen, ze waren er zeker niet gelijk wild van: ‘allesbehalve knap, zo asociaal, niet de juiste opleiding, een beetje te klein of te groot, wat te jong of te oud, een grote mond ook nog en dan moest je die kleren zien …’. En toch, toch zitten ze er maar mooi mee. Schitterend vinden ze hem/haar, zoveel jaren later. Intussen is het voor hen ‘de mooiste, de beste en de liefste man/vrouw ter wereld’. Liefde op het eerste gezicht? Vergeet het maar, die paar uitzonderingen niet te na gesproken. Al helemaal als het van twee kanten moet komen. Vaak is het zo dat eentje het wat meer ziet zitten dan de ander, en die gaat dan ook wat meer inspanningen leveren… kwestie van de deal proberen te bezegelen. Soms met, soms zonder resultaat. Maar dat risico nemen we steeds minder naarmate we ouder worden. Het zal wel wat met ego’s te maken hebben of met trots en waardigheid, enfin; toch met dat soort van ongemakken. ‘Inspanningen, inspanningen…’ denken we dan, ‘we hebben dat al eens gedaan, en toen is het ook niet goed gekomen’. Want we hebben er allemaal wel eentje lopen, zo’n sujet waar we helemaal voor gegaan zijn en waar het – alle inspanningen van al of niet beide ‘partijen’ ten spijt – toch niet mee gelukt is. En nu, nu weten we wel beter. Het moet allemaal maar vanzelf gaan en liefst ook nog meteen. Geen tijd te verliezen toch? En zo gaat dat dan tijdens een date: klinkt het niet, dan botst het. ‘Hoe zit dat hier? Eenmaal, andermaal… Neen? Whatever. Volgende keer beter.’ Met een ander wel te verstaan. Vis genoeg in de datingzee.

Het zou misschien goed zijn, moesten we dat defensieschild van veiligheid wat laten zakken. Onszelf bevrijden van verbindingen uit het verleden en in het hier en nu gaan leven, met de blik op de toekomst. Het verleden vergeten? Tuurlijk niet. Want we hebben er wel ons lessen uit getrokken. Maar het mag ons schip niet meer besturen. Zo alleen zullen we de nieuwe mensen die ons tegemoet komen niet de rekening die een ander bij ons achterliet presenteren. En veilige keuzes voor nieuwe verbindingen kunnen maken.


geplaatst door Elisa123 - 5032 keer gelezen

beoordeeld 3.82/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be