Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 14 december 2013

"Oh denneboom,oh denneboom"

Ook dit jaar prijkt hij weer in mijn huiskamer,de weledele,fiere en getooide kerstboom.Van plafond tot vloer staat hij te glunderen en toont zijn schoonheid in volle ornaat.Enkele weken per jaar is hij de koning van de living,de allesoverheersende "man in huis."Het is hem gegund,hij mag met de eer gaan lopen de laatste dagen van het jaar.Mensen vergelijken graag bomen,oh de jouwe is groter,de mijne is mooier,die van de buurvrouw is meer bombastisch en ja zo vergeten we de echte reden waarom we deze spar in ons huis halen,zelfs de kinderen hebben nog alleen maar oog voor de pakjes ,ze vechten om het grootste en vergeten wat de werkelijke betekenis is van de met lichtjes,engeltjes en ballen versierde dennenboom.
Het gebruik zou ontstaan zijn in Duitsland en de Elzas in de 16de eeuw.Het is de voortzetting van de boomcultus uit de oudheid.Onder andere bij de oude Egyptenaren waren groenblijvende bomen symbool van een eeuwig leven.
Andere bronnen zeggen ook dat de kerstballen zouden verwijzen naar het begin van de bijbel,nl.de boom met vruchten waarvan Adam en Eva gegeten hadden voordat ze het paradijs moesten verlaten en de piek moet de ster van Betlehem voorstellen.Het is en blijft een mooie traditie,de gezelligste tijd van het jaar,een tijd van familie en vrienden,een moment van samenzijn,lachen en vertellen maar evenzeer stilstaan bij het afgelopen jaar met zijn pieken en dalen.
Mijn cadeau voor mezelf hangt er ook aan, zonder veel franje,niet met strikken omhuld maar gewoon een positieve gedachte naar volgend jaar,een virtueel pakje met geluk,liefde en veel happy moments!
Het leven bekijken en beleven op een optimistische manier maakt jezelf al veel gelukkiger,niet teveel klagen en oeverloos vitten, de dag nemen zoals hij komt en proberen geluk te vinden in kleine alledaagse dingen.
Het proces van ouder worden en meer relativeren,verdergaan zonder stil te staan,blijven doorstappen is de boodschap.
Het doet wonderen,geloof me,ik heb het gaandeweg ook geleerd.
We hebben allemaal liefde en leed gekend zeker het afgelopen jaar?Triomfen en mislukkingen overwonnen? Gejuicht en evenzeer geweend?
Dus dit nieuwe jaar beginnen met een schone lei,nieuwe krijtjes en een vat vol positivisme,goed begonnen is half gewonnen!
Prettige Feestdagen!


geplaatst door Yeny - 5181 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be