Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 9 december 2013

Over afwijzing, teleurstelling en rechtkrabbelen

 

Snel even om en weer naar Frankfurt om een weerbarstige klant te verblijden. Ik kan prettiger bestemmingen bedenken. Vooral als je vooraf al weet dat het niets, maar dan ook helemaal niets gaat uithalen om de zaken ten goede te keren.

Precies waar we ook op datingsites mee te maken krijgen, dacht ik zo: teleurstelling. Afgewezen worden. Je kan er maar beter leren mee omgaan als je er met opgeheven hoofd wil uitkomen. In het echte leven ligt het toch wat anders, dat geraffineerde spel van verleiden en verleid worden. Daar is het veel makkelijker in te schatten wanneer je maar beter rechtsomkeer maakt. Tenzij je graag in affronten valt natuurlijk. In het echte leven speelt immers ook de lichaamstaal mee, dat andere wondere communicatiemiddel. Prettig aan het echte leven is ook dat je lijf het een beetje van je hoofd overneemt. Waardoor ons verstand, lichtjes, zeg maar in een mist verkeert en het voorwaardenlijstje een beetje op de achtergrond verzeild geraakt. Vier jaar ouder dan verhoopt? Goh, je zou het hem ècht niet geven. 30 km extra? Wat zou het, het hoeft toch niet met paard en koets? We stellen ons wat milder op tegenover die tekortkomingen die we geleidelijk aan tegenkomen.

Op een datingsite gaan we eerst lijstjes checken. Leeftijd: v / Afstand: v / en ga zo maar door. Een beetje zoals bij een nieuwe zakenpartner. Balansje opvragen, kredietwaardigheid controleren. Je wil weten waar je aan toe bent toch? En dan gaan we eventueel eens kijken wat er nu precies in de beschrijving staat. Nu we ons actieterrein – toch voor een stuk – verlegd hebben van de echte naar de virtuele wereld, kunnen we misschien maar liefst een beetje mee evolueren, willen we niet dat het gewoon een keurige transactie wordt. Een beetje met ons hoofd de mist in gaan. Eens zien of ons lijf niet minimaal op hol wil slaan bij een profieltje, of er niet iemand iets schrijft dat ons zo raakt dat het ons compleet ontglipt hoe groot, hoe oud en van hoe ver ie eigenlijk zou moeten zijn. Gewoon omdat het een topkerel lijkt. De bluts en de buil. Nu wil het toeval dat ik ook niet gemaakt ben van staal en beton, dus smeet ik mij vol overgave in het experiment, zij het niet voor de wetenschap wegens onvoldoende representatief, dan toch voor de goede zaak. Het verliep geheel natuurlijk, ik had hem snel te pakken: die en geen ander. Moet hebben. Tot de dood ons scheidt. Het pakte enigszins anders uit. Je gaat dan – geraffineerd subtiel, van een vrouw wordt dat nu eenmaal zo verwacht – aan het hengelen. Want die arme stakkerds van mannen willen nu eenmaal toch ook wel eens veroverd worden. Dat hij mocht jagen, dat plezier zou ik hem later wel nog gunnen. Ruimschoots. Van dat alles kwam echter mooi niets in huis. Die flinke kabeljauw, die hapte namelijk niet in mijn zorgvuldig uitgeworpen lijntje en zwom vrolijk door. Oh! Kijk nu eens aan. Afgewezen! Een blauwtje. Ongehoord toch? De lefgozer… ze moesten hem… Nu kan ik weliswaar geen adelbrieven voorleggen, maar om er nog eens met een net achteraan te gaan, daar voel ik mij toch wat te goed voor. Teleurgesteld? Absoluut. Dus wachtte ik even af tot de mist optrok en het doordrong dat het toch maar een illusie was, zo’n op basis van een profiel geïdealiseerde man. En dat er niets zo deserotiserend is als een onwillig object. Daar neem ik wel een beetje de tijd voor, net zolang tot ik het netjes op de juiste plek geklasseerd heb: het schap der totaal irrelevante afwijzingen. Schaf je maar vast zo’n schap aan, je zit er ongetwijfeld zelf ook al op een paar! Hoe denk je dat al die kasten anders in balans blijven? Weinig zin in ieder geval om mij gelijk tot een ander te wenden. Emotionele hygiëne zeg maar. Je geeft toch ook geen vieze handjes?


geplaatst door Elisa123 - 5111 keer gelezen

beoordeeld 3.89/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be