Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 21 december 2013

Pride, prejudice & burning christmas trees

Vorige week kreeg ik een berichtje: "Ik heb je profiel ook gevonden op een andere site, foei!". Het zette me tot denken. Zou ik dan een reputatie van "player" meeslepen? Uitgerekend ik, absolute amoureuze abstinent in de nobele queeste naar "la belle au bois dormant"? De zoektocht gaat intussen al zolang dat jouw kasteel wellicht tot aan de windhaan van de torenkamer moet overwoekerd zijn met venijnige doornstruiken :-).

Vooroordelen: ze zijn hardnekkig, weerbarstig. Het is makkelijker een zevenkoppige vuurspuwende draak te verslaan om bij je geliefde te geraken, dan vooroordelen te trotseren. En iedereen doet het hoor: je tracht je al snel een beeld te vormen hoe iemand "echt" zou zijn. Een goede dosis levenswijsheid, een vleugje imaginatie, een snuifje fantasie, een wolkje idee fixe, en...PING! daar pronkt je contact helder 'in your mind's eye'!

En sta me toe je een kleine levensles toe te vertrouwen van m'n vele omzwervingen in dit singuliere sprookjesrijk: het beeld klopt niet, nooit. De mooie, complexe menselijke psyche is niet te vangen in enkele zinsneden en twee vakantiefoto's waar de ex millimetrisch uit weggeknipt is :-). Chatten en mailen kan wat soelaas brengen. Doch we laten het schild niet argeloos zakken bij de eerste passant die ons pad kruist om in het tere hart te laten binnenkijken. Het woud is immers vol gevaren, en je zou beslist niet de eerste zijn die een tot bleke prinses omgebouwde toverkol ontmoet.

Nee, stap uit het muffe sprookjesboek en zoek elkaar op! Als je een leuk iemand denkt 'gevonden' te hebben, ga dan niet eindeloos berichtjes uitwisselen en vragen stellen. Duik snel in je stalen ros, en ontmoet elkaar... Maak er een leuke, originele, ontspannende date van. Doe eens wat anders dan stijfjes pogen een gesprek op gang te brengen in een hippe bar: frequenteer eens een rommelmarkt, een museum, een aperitiefconcertje, doe een ontbijtje in de stad, ga eens lekker shoppen of uitwaaien aan zee, ... Veel leuker om eens heerlijk losjes te babbelen met elkaar. Je sierlijke houding, je zoete stem, je boeiende welbespraaktheid, je lichaamstaal, je kleine gebaren, je glimlach en humor vertellen zoveel meer over je dan je curriculum op een dating site.

En het is precies dát wat ons ertoe beweegt om af en toe mensen bij elkaar te brengen in een "singles event". Echte, lieve, warme, mensen. Soms wat aarzelend en onwennig bij de kennismaking,.. Doch het is steeds verrassend hoe de avond zich ontvouwt in gezellige, boeiende, diepgaande, en soms hilarische gesprekken en situaties ;-). Misschien toch eens een keertje proberen? Volgende afspraak is 11 januari, dan gaan we ons hachje heerlijk verwarmen aan een enorme stapel brandende kerstbomen op linkeroever, met bijpassend drankje natuurlijk. Een aanrader!

Jedoch niet te snel! Laat die kerstboom nog maar even staan pronken in je woonkamer om er een schitterend kerstfeest rond te vieren in het bijzijn van een fijn gezelschap! Zalige Kerst iedereen! En gefeliciteerd Jezeke met je verjaardag ;-).


geplaatst door Looks - 5152 keer gelezen

beoordeeld 3.62/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be