Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 26 december 2013

Tact en goed fatsoen

 

Niet zo lang geleden viel ik van mijn paard. Een beetje uit balans en je bijt zo in ’t zand. Geen erg, dat niet, maar het deed ferm zeer. En dat zelfvertrouwen moest er een beetje aan geloven. Sindsdien gaat het niet lekker met dat rijden. Deze morgen begon het al niet vrolijk. Dat paard, dat vond er niets aan. Om 7 uur al uit bed, het ontbijt was nog niet eens geserveerd. Of ik voor een keertje niet wat later op kantoor kon komen? Neen lieverd, en maak voort of ik kom nog te laat.

 Aan het werk dan maar. Dat wijken, renverseren, traverseren… het leek echt nèrgens naar. De trainer bleef maar instrueren: ‘stelling, binnenbeen, rond maken, ombuigen’. Ik kreeg het er zowaar van op de heupen. ‘Mijn binnenbeen zit echt wel goed’, probeerde ik nog. ‘Dat paard is prima opgeleid, als het niet aankomt, dan zijn jouw signalen niet duidelijk’. Nou dankjewel… leuk is dat.

Nu ben ik nog niet zolang op M4M. Toch kreeg ik al enkele keren op mijn donder omdat iemand zich persoonlijk aangesproken voelde op de T2S. Dan ga je ook een beetje aan jezelf twijfelen. Er circuleert vandaag een spreuk op facebook: ‘ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor hoe het geïnterpreteerd wordt’. Dat zou toch wat te gemakkelijk zijn. Hier in ons singles-netwerk heeft iedereen zijn eigen bagage, kwetsbaarheden en een paar snaren waar je maar beter vanaf kan blijven. En we zijn allemaal maar mensjes die foutjes maken, zowel bij de ontvangst als bij de verzending van signalen. Jaja, jij ook. Een beetje tact is dus geen overdreven luxe. Want voor je het beseft, sta je in de modderpoel van een ander te springen, en die kan dat gespetter nu eens ècht niet gebruiken.

En gaat het toch eens mis, dan is daar nog de verontschuldiging. Wordt ze aanvaard, dan is dat mooi. Wordt ze dat niet of wordt ze genegeerd, dan zal daar wel een reden toe zijn, of loopt die ander gewoon wat gepreoccupeerd. Whatever. Nu mag ik een zacht eitje lijken, maar dieper dan een verontschuldiging zal ik niet buigen. Want dan sta jij in mijn modderpoel. Een beetje goed fatsoen lijkt mij voldoende. Voor die virtuele lotgenoot. Het moet voor de meesten nu eenmaal zo per se niet meer. Dat met iedereen proberen overeen te komen. Een vriendenkring die hebben we al. En de rest, die moet ons vooral niet te veel moeite willen kosten.

Vroeger reed ik regelmatig paarden waar het helemaal niet mee klikte. Hoe jonger ik was, hoe langer ik volhardde in de boosheid. En het gebeurde vaak dat we nadat het bloed, zweet en tranen had gekost, dan toch een mooie combinatie vormden. Dat zijn we met zijn allen een beetje afgeleerd. We vinden onszelf wel wat. Dat paard mag al lang blij zijn dat we er willen mee rijden. Waarom al die moeite doen en dan toch nog het risico lopen in het zand te bijten. Foute boel voor ons zelfvertrouwen. Nee dankjewel, geef maar een paard waar het gratuit mee klikt. Daar heb je meteen wat aan. Helaas… ze zijn toch zo moeilijk te vinden.


geplaatst door Elisa123 - 5232 keer gelezen

beoordeeld 2.91/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be