Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 9 december 2013

Vakantie

Ieder jaar pakken we in de zomer de tent om te kamperen in Frankrijk. Onderweg trekken we ons plan. We reizen de zon achterna en blijven zo lang als we zin hebben op dezelfde plek. Soms vertrekken we na enkele nachten naar de volgende camping andere keren blijven we ruim een week. Wat vast staat is dat we gaan kamperen. We dromen wel eens van verre bestemmingen en een luxueus onderkomen. In de korte vakanties trekken we in een hotel, appartement of een huisje. Vaak ook naar een ander land dan Frankrijk. Maar in de zomervakantie is het kamperen een jaarlijks terugkerende traditie.

En dan sta ik er plotsklaps alleen voor. Met enige frustratie zie ik de zomer tegemoet. Koppig wil ik de traditie in ere houden. Ieder ander idee haalt het niet bij het kamperen. Maar met een baby van vijf maanden en een peuter van bijna drie jaar voorzie ik dat het niet gemakkelijk zal zijn dat in mijn eentje te doen, op precies de manier zoals ik dat het liefst zou willen: tent in de auto en de zon en mijn gevoel achterna. Ik zie mezelf al aankomen op een camping na een lange dag reizen. Bij de ingang het bord 'complet', en zo nog bij vier campings. Eenmaal een plek gevonden blijkt het niet te lukken de tent alleen op te zetten. Kan de jongste alleen maar huilen. En is de oudste op onderzoek uitgaat waardoor ik m uit t oog verlies en kwijt raak. Nu is hulp vragen niet erg. Maar bij voorbaat al weten dat ik handen en ogen te kort kom, voelt niet ontspannen.

Ik laat het onderwerp rusten in de hoop dat de oplossing vanuit het niets geboren wordt. En zo gebeurd het. Met een camper vetrek ik naar Frankrijk. Op t laatste moment nog een camping gebeld of er plek is, ben ik gerustgesteld dat ik niet nog hoef te gaan zoeken. De reis is lang. Nooit eerder heb ik alleen zo'n afstand gereden. Met regelmatige stops en een overnachting kom ik dolgelukkig aan op de camping. Ideaal zo'n camper! Alles bij de hand! En wat ben ik trots dat ik helemaal tot in Frankrijk ben gekomen.

In de praktijk blijkt het wat minder praktisch allemaal. Rustig op een stoel in de zon of op mijn gemakje de dingen doen zit er bijna niet in. Al die flesjes en luiers houden me lekker bezig. De slaapjes bepalen het ritme. En wat een klus om alles vast te zetten en op te ruimen als je van de camping af wilt om een boodschap te halen. Die camper was tof voor dit jaar maar niet mijn ideale kampeermiddel. Toch kan het allemaal de pret niet drukken. Mijn droom is uitgekomen en ik geniet met volle teugen dat ik kampeer met mijn gezin.

De jaren erna geniet ik na van die eerste vakantie maar vind niet werkelijk het geluk en genieten terug. Tot ik het na vijf jaar weer aandurf de tent op te zetten om alleen met mijn jongens te gaan kamperen. Het is eigenlijk toevallig dat ik mijn tent meebreng om onderweg naar Slovenië op een camping te overnachten. Het zijn de jongens die terug naar huis vragen om enkele dagen langer in Oostenrijk te blijven. En daar te midden van de bergen op mijn stoeltje voor de tent onder een hemel vol sterren geniet ik meer dan ik ooit gedaan heb van het kamperen. Ik voel ik me intens gelukkig.

Enthousiast door de positieve ervaring reizen we het jaar erna naar Oostenrijk. Ik heb het geluk lang verlof te hebben. We reizen de zon en ons gevoel achterna. Twee maanden trekken we met de tent door Oostenrijk, Italië, Slovenië en Kroatië. Dag na dag, week na week geniet ik van mijn gezin en het geluk wat we met elkaar hebben. Dat ik dat zo nog eens zou voelen had ik zeven jaar daarvoor niet durven dromen. En nog altijd als ik op mijn stoeltje voor de tent zit onder de sterrenhemel kijk ik naar boven en zeg in mezelf: 'thank you stars.'


geplaatst door Jolie - 5010 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be