Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 3 december 2013

Zoeken of gevonden worden?

Zoeken of gevonden worden. Er wordt vaak gezegd, dat er te weinig initiatief op de site genomen wordt. Ik pleit hier zelf ook schuldig aan. Zoals ik in een vroegere blog schreef, is het veel veiliger om “gevonden” te worden, dan om zelf te zoeken en teleurstellingen op te lopen.

In mijn gesprekken hoor ik vaak, dat vrouwen nogal twijfelend staan om zelf initiatief te nemen en de eerste stap te zetten. Ze halen vaak het oude “man-jaagt-vrouw principe" aan, maar uiteraard is dat slechts een excuus. We leven toch in een moderne maatschappij?

En mannen reageren vaak van: ‘och ik krijg toch geen antwoord’ en laten het dus maar betijen.

En zo blijft het inderdaad erg rustig op de site.

Ik ontsnap hier zelf ook niet aan. Ik merk bij mezelf dat ik dating “up” en “down” periodes heb. Soms ben ik enthousiast en schrijf ik een paar interessante profielen aan per avond en soms heb ik het helemaal gehad (na een minder aangename date) en kom ik hier enkel om even te kijken en terug af te loggen.

Maar in mijn “dating up” periode, probeer ik toch wel wat werk te steken in mijn berichten. Interesse berichten stuur ik nooit, want dat vind ik te onpersoonlijk. Soms krijg ik een antwoord terug, maar vaak ook niet. Ik probeer dat dan vooral niet bij mezelf te zoeken.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom ik geen antwoord krijg. In datingsite-land is het zeker veel “anoniemer”: je zit niet face-to-face, je hebt geen contact met elkaar via de telefoon, dus hoef je je niet verplicht te voelen om te antwoorden.

Ik kan me ook voorstellen dat ik de meest populaire profielen bezoek en aanspreek. En die hebben misschien meer als hun handen vol met andere personen en val ik uit de boot...

Wat me ook wel opvalt is, dat ik het meeste contact onderhoud met vrouwen, die mij eerst aangeschreven hebben. Vaak trof hen iets in mijn profiel of in mijn blogs en schrijven ze me daarover. Dat groeit soms wel uit naar interessante gesprekken. Daarbij hoeft het niet altijd tot een date te komen: het is gewoon fijn om met hen van gedachten te wisselen.

Dus ja... of ik zelf zoek of gevonden wil worden, hangt vaak van de periode af, waarin ik zit. Maar als geëmancipeerde man, zie ik ook wel graag berichten komen, net zoals ik ze graag verstuur.

Wie weet komt het juiste bericht nog wel eens langs.... of heb ik het juiste bericht al verstuurd.

Om nog wat extra te stimuleren: een contact schreef me: "Goh, als je je foto zichtbaar zou zetten, zou je nog meer interesse krijgen". Als dat geen motivatie is? :)  

Ik hoop dat ik jullie een hart onder de riem gestoken heb :) Veel plezier met schrijven en antwoorden !


geplaatst door Steffo - 5223 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be