Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 31 december 2013

het grootste wonder

het grootste wonder / het ego / het denken

voor allen, een fijn liefdevol 2014

Lees verder!

geplaatst door Brunox63 - 1 reactiemaandag 30 december 2013

Verwend

Leo,met wie ik al jarenlang een zakenrelatie onderhoud, heeft zijn hart op de juiste plaats zitten. Hij heeft tegenover mij een paar jaartjes extra op de teller en hij wou dan ook als afsluiter van zijn loopcarrière nog zijn allerlaatste marathon lopen. Niet gewoon een marathon, maar dé marathon, deze van New York.

Niet zonder het goede doel te willen dienen, en zo begon hij zijn zoektocht naar sponsoring voor Kika, een afkorting waar weinig uitleg bij behoeft. Hij weet dat hij hiervoor steeds bij mij terecht kan, en omgekeerd heeft Leo mij ook nog nooit in de steek gelaten.

Lees verder!

geplaatst door Bulawayo - 4 reactieszondag 29 december 2013

Goede voornemens...

Het is onze gewoonte om goede voornemens te maken, dus waarom niet voor ons “dating” gedrag? Na wat rondneuzen en praten met vrienden kwam ik op de volgende voornemens uit. En ja... aan sommige hou ik mij en aan sommige moet ik nog aan werken :)

Lees verder!

geplaatst door Steffo - 1 reactievrijdag 27 december 2013

Niet geschikt voor singles!

 

Plots had ik er schoon genoeg van. Drie verschillende kasten op een rij. Dus ging ik in de Ikea een nieuwe reeks uitkiezen. Dat laden was een hele onderneming, maar toen in dit gure weer met een extra zetje de vijfde deur van dat autootje keurig dichtging, was het glunderen. Thuisgekomen bleek het wel een klus om alles nog maar boven te krijgen. En dan begin je met de montagehandleiding. Een alleenstaand mannetje met een kruis erdoor en twee lachende mannetjes. Zo moest het. Niet geschikt voor singles! En God verhoede dat we hulp zouden vragen.

Lees verder!

geplaatst door Elisa123 - 1 reactiedonderdag 26 december 2013

Tact en goed fatsoen

 

Niet zo lang geleden viel ik van mijn paard. Een beetje uit balans en je bijt zo in ’t zand. Geen erg, dat niet, maar het deed ferm zeer. En dat zelfvertrouwen moest er een beetje aan geloven. Sindsdien gaat het niet lekker met dat rijden. Deze morgen begon het al niet vrolijk. Dat paard, dat vond er niets aan. Om 7 uur al uit bed, het ontbijt was nog niet eens geserveerd. Of ik voor een keertje niet wat later op kantoor kon komen? Neen lieverd, en maak voort of ik kom nog te laat.

Lees verder!

geplaatst door Elisa123 - 2 reactiesdonderdag 26 december 2013

'Ik heb je niets te zeggen behalve dat ik je liefheb'

Het is de titel van een artikel dat ik gisteren las. Het ging over liefdesbrieven schrijven, iets wat een zeldzaam verschijnsel geworden in tijden van e-mailverkeer, sms-correspondentie, Facebook en Twitter. Het deed me terugdenken aan mijn jeugd, aan alle brieven en enkele lieven, mijn hart ging toen telkens mee in de briefomslag.

Lees verder!

geplaatst door Eirini - 2 reactieswoensdag 25 december 2013

Onderhandelingsmarges en tolerantie

 

De feestdagen. Altijd goed voor wat levenswijsheid. Het was gelukt om op kerstavond de vaste kern compleet te krijgen. 8 stuks en daar de wederhelften bij. Een groepje met een vriendschapsband die nog van uit de studententijd dateert. Lief en leed, vakanties, examens, buizen en tweede zittijden hebben we gedeeld. We hebben onze schouder aangeboden, handjes vastgehouden en elkaar bij tijd en wijle eens goed op zijn plaats gezet; al die tijd. Dat de samenkomsten niet meer op regelmatige basis plaatsvinden, is geen beletsel om gewoon heel erg authentiek te kunnen zijn onder elkaar. Dat er geen taboes zijn en geen onderwerpen geschuwd worden, hoeft niemand te verbazen.

Lees verder!

geplaatst door Elisa123 - 3 reactiesmaandag 23 december 2013

Liefde en haat

 

Dat liefde en haat hand in hand gaan, zo moest ik onlangs lezen. Daar dienen toch een aantal bedenkingen bij gemaakt. Het zijn immers twee woorden met een onmiskenbare lading, en dat zo in één zin. De politieke, algemeen sociologische en religieuze betekenis laten we buiten beschouwing, omdat het hier werd gebruikt binnen de context van de romantische relatie. En daar meen ik te kunnen stellen dat binnen die verbinding geen plaats is voor haat.

Lees verder!

geplaatst door Elisa123maandag 23 december 2013

I celebrate myself

raar, ik heb mij ingeschreven dat ik wel al eens een blog wil schrijven.
Maar ik ben geen schrijver.
En bloggen wordt best eenmaal per week gedaan (quota bij match4me).

 

Lees verder!

geplaatst door Brunox63zondag 22 december 2013

Een ode aan de poëzie

geplaatst door Yenyzaterdag 21 december 2013

Pride, prejudice & burning christmas trees

Vorige week kreeg ik een berichtje: "Ik heb je profiel ook gevonden op een andere site, foei!". Het zette me tot denken. Zou ik dan een reputatie van "player" meeslepen? Uitgerekend ik, absolute amoureuze abstinent in de nobele queeste naar "la belle au bois dormant"? De zoektocht gaat intussen al zolang dat jouw kasteel wellicht tot aan de windhaan van de torenkamer moet overwoekerd zijn met venijnige doornstruiken :-).

Lees verder!

geplaatst door Looks - 5 reactieszaterdag 21 december 2013

Koffiebonen

Tegen het jaareinde heb ik de voor mezelf onhebbelijke gewoonte aangenomen om mijn agenda overvol te proppen met afspraken die bijna niet te halen zijn. Zo ook deze week een vergadering in Luxemburg ingepland om 8u30, met de avond voordien nog een laat diner in Limburg met klanten.

Mijn GSMetje kent geen genade - de meest irritante toon ooit gehoord komt eruit als weksignaal - en gooit mij vanuit een droom in de harde realiteit om vijf uur 's morgens.

Slecht en te weinig geslapen: de douche brengt mij enigszins terug onder de levenden. Na het badkamerritueel komt het immer uitgebreide ontbijt waarin de vers gebrouwen koffie een belangrijke plaats inneemt. Het is de kapstok waaraan heel mijn dag ophangt, zonder stort mijn wreld in. Na de druk op de knop en een minuutje geduld begint het bekende gegrom, gebrom, genknars en gezoem van het koffieapparaat om dan het heerlijke geurende vocht in de tas zien te verschijnen, afgewerkt met een heerlijke laag schuim.

Deze maal niet. Na 5 seconden hoor ik de laatste koffieboon erdoor floepen. Niets gebrom of geknars meer. Ijzige stilte. Voorraadkast open, potten en dozen verschuiven, maar ik vind geen koffiebonen. Geen koffie, geen koffie ?!? Ontdaan kruip ik achter het stuur van de wagen, volkomen ontreddderd, twee en half uur rijden voor de boeg.

Mijn grijze hercencellen zitten al halfweg de route, in het wegrestaurant langs de E411, goed uurtje rijden. Tot daar zonder koffie, dat zal wel lukken. Onderweg laat ik AC/DC uit de speakers knallen om het gebrek aan cafeïne te compenseren, zonder evenwel het gewenste resultaat te bereiken. Ik zap door alle genres die ik mee aan boord heb, niets helpt. Koffie is onvervangbaar. Mijn kinderen drinken Cola of Red Bull 's morgens, ik heb espresso nodig. Warm en pittig.

Lees verder!

geplaatst door Bulawayo - 3 reactiesdinsdag 17 december 2013

De weg naar de liefde

 

“Of de chat wel iets was voor mij?” Een retorische vraag wellicht, maar ik heb ze zekerheidshalve toch ter harte genomen. Back to the doghouse dus. Ter bezinning. Nou vind ik de chat een aangename omgeving waar je tot de geruststellende conclusie komt geen exclusiviteit te hebben op de verzuchtingen die nu eenmaal met het vrijgezellenbestaan gepaard gaan. En daarnaast is het er vaak genoeg gewoon echt gezellig. Toegegeven, na een paar dagen chat-vasten, mis ik die maatjes wel een beetje. En je moet natuurlijk wel wat, nadat je je alweer aan een lege mailbox hebt zitten vergapen. Een doekje voor het bloeden, zeg maar. Aan het ontwikkelen van zo’n datingsite gaat duidelijk nogal wat denkwerk vooraf. En het is en blijft natuurlijk een commerciële omgeving. Ze weten maar al te best dat ontevreden klanten niet klagen, maar zappen. En moesten datingsites echt werken, ze zouden chronisch onderbevolkt zijn. Van wat ze aanbieden, hebben we er immers maar eentje nodig. Maatwerk. Dus hier komt de tevreden klant nu uitgerekend nièt terug. 

Lees verder!

geplaatst door Elisa123 - 2 reactiesmaandag 16 december 2013

stilte

stilte, na de eerste kennismaking, is het plotseling heel stil geworden.

Lees verder!

geplaatst door Brunox63 - 1 reactiezondag 15 december 2013

Bad Boys

Een vriendin van mij zit in de nesten. Ze weet dat zelf ook, maar kan het niet oplossen... meer nog... toen ik haar een concrete helpende hand toe stak, beet ze erin.

Lees verder!

geplaatst door Steffo - 2 reactieszaterdag 14 december 2013
vrijdag 13 december 2013

Het spoor bijster

 

Terug na een dagje of twee het spoor bijster te zijn geweest op gevare de deur tegen je neus te krijgen… ach, wat zou het, die neus kan al wel wat hebben na een kortverblijf hier, toch? Noblesse – il semble – n’oblige pas partout. Het was in ieder geval bezinningstijd. En wat introspectie heeft nog maar weinig mensen kwaad gedaan. Vrouwen kletsen. Soms over niets, soms over iets. Toen het over ‘iets’ ging in de chat, kwam de checklist aan bod. De meesten die op een datingsite terecht komen, hebben wellicht niet het geluk gekend van de boer die argeloos de hooiberg induikt en er met de boerendochter uitkomt.

Lees verder!

geplaatst door Elisa123 - 2 reactiesdinsdag 10 december 2013

Koorddansen

Na heel wat klikken, scrollen en prentjes kijken besluit je toch om aan iemand uit de galerij een bericht te zenden om aan te geven dat ook jij op zoek bent naar die ene die je leven zal aanvullen tot een mooi en harmonieus geheel.

Neen, je moet eigenlijk geen gêne voelen, ieder die zichzelf op zijn best blootgeeft in een one-pager is op zoek naar het ultieme geluk, maar toch, het is niet je ding.

Lees verder!

geplaatst door Bulawayo - 2 reactiesmaandag 9 december 2013

Vakantie

Ieder jaar pakken we in de zomer de tent om te kamperen in Frankrijk. Onderweg trekken we ons plan. We reizen de zon achterna en blijven zo lang als we zin hebben op dezelfde plek. Soms vertrekken we na enkele nachten naar de volgende camping andere keren blijven we ruim een week. Wat vast staat is dat we gaan kamperen. We dromen wel eens van verre bestemmingen en een luxueus onderkomen. In de korte vakanties trekken we in een hotel, appartement of een huisje. Vaak ook naar een ander land dan Frankrijk. Maar in de zomervakantie is het kamperen een jaarlijks terugkerende traditie.

Lees verder!

geplaatst door Joliemaandag 9 december 2013

Over afwijzing, teleurstelling en rechtkrabbelen

 

Snel even om en weer naar Frankfurt om een weerbarstige klant te verblijden. Ik kan prettiger bestemmingen bedenken. Vooral als je vooraf al weet dat het niets, maar dan ook helemaal niets gaat uithalen om de zaken ten goede te keren.

Precies waar we ook op datingsites mee te maken krijgen, dacht ik zo: teleurstelling. Afgewezen worden. Je kan er maar beter leren mee omgaan als je er met opgeheven hoofd wil uitkomen. In het echte leven ligt het toch wat anders, dat geraffineerde spel van verleiden en verleid worden. Daar is het veel makkelijker in te schatten wanneer je maar beter rechtsomkeer maakt. Tenzij je graag in affronten valt natuurlijk. In het echte leven speelt immers ook de lichaamstaal mee, dat andere wondere communicatiemiddel. Prettig aan het echte leven is ook dat je lijf het een beetje van je hoofd overneemt. Waardoor ons verstand, lichtjes, zeg maar in een mist verkeert en het voorwaardenlijstje een beetje op de achtergrond verzeild geraakt. Vier jaar ouder dan verhoopt? Goh, je zou het hem ècht niet geven. 30 km extra? Wat zou het, het hoeft toch niet met paard en koets? We stellen ons wat milder op tegenover die tekortkomingen die we geleidelijk aan tegenkomen.

Lees verder!

geplaatst door Elisa123 - 3 reactieszondag 8 december 2013

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” Albert Einstein

Deze quote is een pure relativiteitstheorie als je hem leest, ‘to keep the balance you must keep on moving…’

2013 Het einde van het jaar is in zicht, tijd om mijn ‘wishlist’ nog eens te bekijken, te evalueren en eventueel bij te werken to keep on moving. Misschien ook al een origineel antwoord te bedenken op de toekomstige vraag ‘wat moeten we je wensen voor volgend jaar…’. Het is een vraag met een dubbele gevoelige bodem voor een single. Je kan bijna niet anders dan naar waarheid een toffe partner wensen of je lijkt als romantische en liefdevolle vrouw al helemaal afgestorven te zijn.

Lees verder!

geplaatst door Eirini - 3 reactieszondag 8 december 2013

who am I ... really

een heel belangrijke vraag,

die wordt al eens tijdens een mensenleven gesteld.

en soms wordt al eens een boeg omgegooid (scheiden, totaal ander werk)

ik ga daar niet verder over filosoferen. Is al genoeg gedaan, maar toch zou ik ofwel het filmpje bekijken (of enkel onderstaande tekst lezen)

 

Lees verder!

geplaatst door Brunox63 - 2 reactiesdonderdag 5 december 2013

Het laatste woord

 

Deze namiddag gooide iemand de telefoon dicht. Licht onthutst keek ik nog even in de hoorn – alsof daar troost te vinden was – en legde zachtjes dicht. Met de glimlach. “Jij kan daar nog mee lachen”, aldus mijn collega aan het kopieerapparaat, die ongetwijfeld ook een stukje van de razernij aan de andere kant van de lijn die aan het dichtgooien vooraf ging, had opgevangen. Inderdaad. Ik kan daar mee lachen. Enerzijds omdat de woedebui afkomstig was van een zeer gemotiveerd man, die af en toe eens over de rooie gaat als je niet meteen en onverdeeld zijn enthousiasme deelt over een doorgaans niet bijster haalbaar plan. Na bijna 20 jaar van samenwerken leer je dat een beetje plaatsen, zeg maar verticaal klasseren. Schofferen doet het mij in ieder geval niet meer. In mijn jonge jaren belde ik terug en vervielen we opnieuw in een even oever- als zinloze discussie. Wat een verlies van tijd en energie. Anderzijds weet ik dat ik eigenlijk, desgewenst, wel degelijk kàn terugbellen. De beslissing dat niet te doen, is geheel vrijwillig. De telefoon dichtgooien is immers niet hetzelfde als de kabel doorknippen. In theorie staat het mij vrij de stand op 1-1 te brengen door terug te bellen om vervolgens zelf dicht te gooien.

Lees verder!

geplaatst door Elisa123 - 7 reactiesdinsdag 3 december 2013

"De ogen zijn de spiegel van de ziel"

Wel eens jezelf verloren in iemands ogen? Verdronken en onbewust gehypnotiseerd geweest? Ter plaatse aan de grond genageld en met je mond vol tanden gestaan?
Ik dus wel….
De ogen zijn de spiegel van de ziel,schreef Da Vinci,en hij had gelijk.De ziel heeft in het oog een onbewuste en betrouwbare vertolking,want ogen vertellen altijd de waarheid.
Is het niet zo dat we het ongemakkelijk vinden een ander onvoorwaardelijk in de ogen te kijken? Geen ander onderdeel van ons gelaat is zo onthullend als onze ogen.
Je hebt trieste ogen,melancholische ogen,vragende ogen en zoveel meer manieren en omschrijvingen van wat onze kijkers kunnen uitstralen en teweeg brengen bij de andere persoon.
Deze vorm van non-verbale communicatie is misschien wel de belangrijkste bij een eerste contact met iemand.Gewoon de eerste blik vasthouden en eigenlijk duurt het maar even alvorens we beginnen te praten maar in ons brein staat die blik voor eeuwig gegrift.
Voor mij is die allereerste indruk heel doorslaggevend,het geeft je direct een goed of minder goed gevoel.Mensen kunnen verbaal met taal zijn maar hun ogen bedriegen niet,je ziet meteen of ze bluffen,je in het ooitje nemen of werkelijk de waarheid vertellen.
Iemand die tijdens het gesprek je recht in de ogen kijkt,is oprecht en getuigd van een sterke zelfzekerheid.
Ok,dit is dan de theorie en in de praktijk?
Wel ooit heb ik het meegemaakt, ik was helemaal van mijn stuk geblazen,sprakeloos en zo verwonderd iemand te ontmoeten die me omhulde,bespeelde,informeerde,verwende en gevangen hield met alleen maar zijn ogen. Kijkers zo blauw en diep als de zee,door merg en been drongen ze,een rilling op mijn rug en een tinteling in men buik….zo intens kort maar zo onvoorwaardelijk lang nagenieten was het van deze man.Zijn ogen vertelden me met één blik meer dan een gesprek van duizend woorden….ja hij bestaat dus!!!!
"The man with the child in his eyes"

Lees verder!

geplaatst door Yeny - 2 reactiesdinsdag 3 december 2013

De grote zoektocht

 

Soms doe ik met mijn dwaze pen al eens een ondoordachte uitspraak.

Lees verder!

geplaatst door Elisa123 - 2 reactiesdinsdag 3 december 2013

Zoeken of gevonden worden?

Zoeken of gevonden worden. Er wordt vaak gezegd, dat er te weinig initiatief op de site genomen wordt.

Lees verder!

geplaatst door Steffo - 3 reactiesmaandag 2 december 2013

Het is me wat…

Het is me wat, dat online daten. Op basis van een aantal gegevens beslissen of je er wel of niet de deur voor uitgaat, voor de kennismaking met een wildvreemde. Je moet eens vragen aan je vrienden of ze hun partner – ware hij/zij in een profieltje gegoten – wel hadden ‘geselecteerd’. Heel wat onder hen zullen demonstratief ‘neen’ antwoorden.

Lees verder!

geplaatst door Elisa123 - 2 reactieszondag 1 december 2013

Van jezelf leren houden!

Mooie woorden, niet de mijne, maar ik wil dit toch eens delen

Lees verder!

geplaatst door Brunox63 - 2 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be