Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 januari 2014

Dansen

Onlangs ben ik gaan dansen in een dancing in de buurt, waar ze gevarieerde muziek draaien.

Ik ga daar om te dansen. Ik voel de dreunen van de muziek door mijn lijf gieren. Ik probeer om hetzelfde ritme te volgen als ik in mijn hoofd voel. Soms denk ik: het moet toch wel een gek gezicht zijn, als ik mezelf zou zie bewegen…

Ik zie dames (en sommige heren) elegant bewegen op de muziek, met hun hele lichaam op een manier waarvan ik, als redelijk stijve hark, alleen maar kan dromen.

Voor de rest wordt de dansvloer ingenomen door mannen, met een halfvolle pint of cocktail in de hand, die hun dames zien dansen en als dood gewicht zitten kijken. Net zoals de paaltjes in een wielerwedstrijd, die ook steeds in de weg staan, staan zij in de weg van het dansende peloton op de krappe dansvloer.

Sommige dames trekken er zich niets van aan en laten zich volledig gaan. Anderen houden zich in om het verschil met hun niet-dansende partner niet te laten opvallen. Ze proberen hun man mee te krijgen in het ritme van de beats, maar meer als een paar schuchtere danspootjes verzetten levert dat niet op.

Ik laat me volledig gaan. Ik probeer mijn plaatsje op de dansvloer te vinden en te houden, maar krijg af en toe wel een stoot… niet zo gemakkelijk als je alleen bent en je niet als groep een kleine “personal dance-space” kan vormen. Maar de muziek is goed, de beats daveren in mijn lijf en mijn armen en benen lijken het ritme steeds beter te kunnen volgen.

Dan is het slow time. En je ziet de volksverhuizing plaats grijpen: de dansers gaan even van de dansvloer af en de koppeltjes verschijnen. Ik ga ook even van de dansvloer om iets te halen bij de bar.

Als ik met mijn drankje terug kom, zie ik dat koppel staan, wat mij al vroeger opgevallen was. Hij ziet er wat onhandig uit, wat slungelig. Zij erg mooi en lenig, haar benen, haar armen, haar hele lichaam, zo prachtig bewegend op de muziek. Maar ze houdt zich regelmatig in. Met de slow time, laten ze het eerste nummer aan zich voorbij gaan. Je ziet gewoon het verlangen in haar ogen om met hem te slowen. Ze kijkt naar de dansvloer, hij kijkt naar de dansvloer, maar kijkt niet naar haar, bang om dat verlangen ook te zien en niet te “kunnen” weigeren.

De tweede slow van het trio, komt een leuke man naar haar toe en vraagt haar ten dans. Ze zegt toe… het lijkt me even aarzelend, maar een ogenblik later zijn ze aan het slowen. Niet zo erg close, maar je ziet dat de dame er toch van geniet.

Ik hou vooral hem in de gaten en het lijkt me verwarring, een innerlijke onzekerheid als hij zijn ogen niet van het dansende koppel laat. Ik sip van mijn glas en de tonic voelt veel kouder als verwacht in mijn mond. Dan valt het me pas op, dat ik best wel bezweet ben van het dansen.

De derde slow, bedankt ze haar danspartner en gaat terug naast hem staan. Hij mompelt een paar woorden naar haar en ze antwoordt. Ik verbeeld me, dat ze hem wou laten zien, dat ze zal dansen met andere mannen als hij niet wil. Maar die derde slow blijven ze weer staan zoals de eerste keer.

En ik betrap me op de gedachte: “Man… als dat mijn partner zou zijn… ik zou de hele avond met haar dansen, ons volledig samen laten gaan en genieten…“ Jammer voor mij… en voor haar...

De slow time is afgelopen en de ritmes beginnen weer aan te zwellen. Ik voel de ritmes weer in mijn lijf komen en start weer te dansen.

Een uur later ben ik op, mijn spieren in mijn benen beginnen pijn te doen. Mijn voeten en benen willen niet meer luisteren naar mijn hoofd, dat de bewegingen volgens het ritme wil opleggen. 

Ik wandel over de parking naar mijn auto. Zo vermoeid, een beetje spierpijn in mijn benen. Dit is zeker veel effectiever als fitnessen :) 

Ik voel me moe en helemaal leeg. De stress van de afgelopen week is helemaal verdwenen. Een heerlijke avond. Als ik die nog met iemand had kunnen delen, was hij perfect geweest.


geplaatst door Steffo - 5630 keer gelezen

beoordeeld 2.23/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be