Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 31 januari 2014

Foei!

 

En toen… toen ging er weer eentje lopen. Na 8 maanden M4M. Niet met haar match maar met een koffer vol grieven. ‘In 8 maanden geen enkele man die van zijn woord was’, was het verdict. Foei! Wat een trieste balans. En bepaald geen opsteker voor wie overblijft.

Zijn we als singles op een datingsite echt zo wereldvreemd dat onze manieren er bij ingeschoten zijn? Zijn we vergeten dat er achter dat schermvullend profiel een mens schuilgaat? Is deze onverschilligheid uitgerekend de reden dat we single zijn en blijven? Of zijn we echt een zootje ongeregeld die al wat mankeerden nog voor we hier terechtkwamen?

Neen. We zijn heus niet allemaal in ’t zelfde bedje ziek. Er zitten er ongetwijfeld wel een paar tussen waar kosten aan zijn. Die kom je echter ook in ’t echte leven tegen. Maar ze zorgen er wel voor dat voorzichtigheid geboden is. Die openbare bladzijden zoals de T2S en de vrijheid om overal maar op te reageren, die zijn ook bepaald geen zegen. Want voor je ’t weet stuit je op een of andere onverlaat, die je gewoon ‘en plein public’ schoffeert.

Maar verborgen achter teveel gereserveerdheid gebeurt er natuurlijk helemaal niets. Vervallen in de achterhaalde clichés dat mannen alleen groene blaadjes en seks bejagen en dat vrouwen op succes en zekerheid belust zijn, helpt de zaken ook niet echt. Handig zou wel zijn dat degenen voor wie het wel zo is – ieder dier zijn plezier – dat bij een mailcontact al netjes meegeven. Dan bespaar je je mogelijk de moeite van de verplaatsing. En dat is dan weer goed voor het milieu. Want wees gerust, hoe lief ook het smoeltje dat je opzet bij een afspraakje, niemand zal daarvoor zijn eigen waarden verloochenen.

Voor de rest zit er niet veel meer op dan rustig blijven. Geblokkeerd? Wat zou het. Zie die maar als een minutieuze administratief, die alles wat zijn doel niet direct kan dienen netjes opruimt. Veel succes zou ik zo zeggen. Geen antwoord op een persoonlijk bericht? Tja, geen antwoord is ook een antwoord. Duidelijk genoeg toch? En in ieder geval beter dan een onbeleefde respons. In ’t echte leven gaat het er een stuk omfloerster aan toe. Als iemand je op een feestje aanspreekt en je hebt er geen zin in, dan lach je toch gewoon vriendelijk en keer je naar je vrienden terug? Al ooit eens iemand horen zeggen ‘bedankt om mij aan te spreken, maar ik ben momenteel niet geïnteresseerd in jou. Niettemin heb je een mooi profiel en ik wens je verder veel succes hier op het feest’? Probeer het eens, die mens komt echt gewoon niet meer bij. Neen, dan lijkt glimlachend ervan tussen muizen plots nog het minst onnozel.

De kans dat de match van je leven er tussen zit, die is in ieder geval heel klein. Laat ons daar maar gewoon van uitgaan. Toch op date? Dan maar hopen dat het een uitstapje wordt met iemand die je een beetje ligt. Dat je elkaar wat te vertellen hebt en dat het met een beetje goeie wil best gezellig kan worden. Misschien is het zelfs voor herhaling vatbaar. En is het dat niet, wees daar toch op zijn minst beleefd eerlijk over tegen elkaar. Neem het in ieder geval maar niet persoonlijk. De kans dat die klik er zal zijn, zo op het eerste zicht, die is namelijk zo ongelooflijk klein, dat een speld in een hooiberg zoeken er kinderspel naast lijkt. Neen, die klik, dat is maar een klein verlies, want zelfs al was ie er geweest, dan was dat nog altijd maar het aller-allereerste stapje van een moeizaam proces van consolideren vooraleer het iets duurzaam werd. Het kon met andere woorden ook echt nog alle kanten uit.  


geplaatst door Elisa123 - 5623 keer gelezen

beoordeeld 3.44/5 (34 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be