Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 17 januari 2014

Gezellig lekrijden

 

Die dag, daar kwam het niet meer goed mee. Ik had al flink de pest in toen de GPS mij langs Brussel huiswaarts stuurde, terwijl ik liever via Antwerpen was gereden. Haar te slim af zijn door het bord Antwerpen te volgen had niet geholpen. Ze stuurde mij terug. De trut. Navigeren is niets voor vrouwen. De geschaarde vrachtwagen in Groot-Bijgaarden deed wat van hem verwacht werd: de ring zat zo goed als potdicht. Nu vond ik het wegdek van Vilvoordebrug er nog erger bijliggen dan anders en dat zelfs aan een niet-registreerbare snelheid. Ook dat nog. Auto aan de kant gegooid en aan de slag met krik en wielsleutel. De resterende vreugde kende een absoluut dieptepunt toen het reservewiel niet bleek te passen. Het remsysteem zat in de weg, en dat wou ik nu wel nog mee naar huis nemen. Terug in de auto en de telefoon erbij. Vervelend, als je zo geen mannetje hebt waar je te allen tijde kan naar bellen. Vrienden of toch de pechdienst? Dat gaat uren duren in deze file en mijn geduld was al danig op de proef gesteld. Eureka! Trommelremmen achterlangs. Dat kon zowaar de redding zijn. Lek voorwiel er terug op, reservewiel op de achterkant – halleluja, het paste zowaar – en achterwiel op lekke voorkant. Nou, dat had ik weer netjes voor elkaar, al zeg ik het zelf.  Zo blij!  Want ik laat die auto nog liever op mijn tenen vallen dan hulp te vragen. Maar of ik daar nu trots moet op wezen?
Zijn we er met zijn allen niet een beetje heel erg aan gewend geworden onze plan te trekken? Dat te allen tijde iemand kunnen bellen, dat vraagt namelijk een zekere vorm van emotionele intimiteit. Iemand een beetje binnenlaten in je sterktes en zwaktes en ja, dat is de valkuil, je eigen grens verzwakt er een beetje door. Toegeven dat je een beetje in de miserie zit, daar op die f***ing Vilvoordebrug, dat is zo simpel niet. Dat hij niet moet komen, neen, gezien de file, maar of ie vast de patatjes wil opzetten. En of ie je nog eens vertellen dat jij, zo'n flinke, dat wiel wel geregeld krijgt.
Op deze site merk je het goed. We willen wel een maatje, maar nodig hebben we het niet hoor. Oh neen, het loopt allemaal prima zo. We hebben alles netjes geregeld. Een maatje, ja, als ’t past. Maar het moet wel helemaal “goed” zitten. En verder niet teveel moeilijkdoenderij. Dat vinden we dan “goed” zitten. Iemand een heel klein beetje inzage in je zieltje geven bij wijze van emotionele intimiteit? Ben je helemaal besodemieterd? Daar hebben we ons al een keertje aan laten vangen. En toen is het ook niet goed gekomen. We weten wel beter dan ons nog een keertje – figuurlijk dan – bloot te geven. En het later tegen ons gebruikt te weten. Nochtans ligt het zo goed als vast, niet in je genen, maar door je heel vroege ervaringen, die behoefte aan intimiteit. Aan welk soort je behoefte hebt en in welke mate. Je kan je er wel tegen verzetten. Maar dan doe je jezelf hopeloos tekort. En die grens, die vervaagt vroeg of laat toch. Blijft de vraag of je dan nog steeds zo goed bij die ander past.
Misschien moeten we allemaal eens gezellig lek rijden. Leen desnoods de auto van de buurvrouw als je met runflats bent uitgerust. En steek in eerste instantie geen poot uit, maar bel iemand. Om je te laten helpen of je minstens telefonisch te laten gidsen. Verleg je grens een beetje. Doe dat deurtje op een kier. Eens zien of je het nog kan opbrengen: toegeven dat je in de miserie zit op Vilvoordebrug. Met een beetje geluk word je zelf eens gebeld, door iemand die lek reed. Hoe dat nu weer zat met die te krappe reserveband? En of je vast de patatjes wil opzetten? Misschien merk je wel dat geven makkelijker is dan nemen. Weet je gelijk waar je werkpunt zit. Want die twee - dat geven en nemen - die moeten wel een beetje balans zijn.


geplaatst door Elisa123 - 5240 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be