Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 22 januari 2014

Mottenliefde

Charlotte en Bas zijn de twee motten uit het liedje van Dorus.Ze woonden nog maar pas in zijn oude jas en toen ging Dorus dood.Nu wonen ze bij mij.Ze waren een beetje op de dool en mijn deur stond open zoals gewoonlijk want de wind verjaagt de muizenissen.Aan de kapstok hing mijn oude duffel van bruine wol die een beetje grijs wordt maar nog altijd warm is en dat leek hun wel wat.Ze hebben hun verhaal verteld...Ze hebben elkaar gevonden op een datingsite.Het was de beginperiode van het internet en ze waren onwennig en onzeker want ze kwamen terecht tussen heel veel mooie en kleurrijke vlinders met een stralende lach en flashy kleren en grote vleugels om ver te kunnen vliegen.

Charlotte en Bas zijn maar motten maar ze vonden het toch leuk om mooie plaatjes te kijken want stiekem droomden ze toch ook van wat meer kleur in hun grijze bestaan.En ze bleven dus maar wat rondfladderen tussen fotos en tekstjes en op een dag hebben ze elkaar eens goed bekeken en gelezen en er kwamen vlinders in de buiken van de motten.

Charlotte heeft niet de mannequinmaten van een dagpauwoog en is ook iets zwaarder dan een koolmeesje maar Bas heeft iets verder gekeken dan zijn neusje lang is want hij heeft heel gevoelige sprietjes.Bas heeft ook twee oogjes net als iedereen maar er is maar ééntje waaruit hij kan zien.Ze noemden hem al eens mottige Bas maar Charlotte weet wel beter.Met één blik leest hij haar gedachten en vat haar hele schoonheid.

Als ze nog wat wille vertellen trek ik die jas nog even aan en dan kunnen ze mee gaan wandelen want motten hebben ook frisse lucht nodig.Als ik terug thuis ben hang ik hem op een stoel en als het helemaal donker is begint het geritsel.Ze worden ouder maar ze zijn nog altijd even speels.Ik laat ze nog heel veel van elkaar genieten want motten leven niet zo lang als mensen.

Straks worden hun vleugels heel dun en dan vallen ze uiteen.Ik stop ze dan in een sigarenkistje dat ze nog hebben gekregen van Dorus.Toen we klein waren speelden we met beestjes en doosjes.Met mooie en onbevangen ogen en we wisten niet dat we bezig waren met liefde en dood.Gelukkig is er niets veranderd en kan dat ook nog met het licht in één oog.

   

Hey mottige Bas;ik wou soms dat ik ook een mot was want jij hebt Charlotte.Wees gerust,ik ga ze niet afpakken en ga nu op zoek naar een vrouwelijk lieveheersbeestje want die zijn ook lief en de liefde is universeel.

Volgende keer kan ik dan weer over haar schrijven of over Ann of over Jonas of over een writers block.Zal niet over het laatste zijn want mijn hoofd loopt weer over.Ik ga dan misschien eens schrijven over een blauw pilletje want dat interesseert zowel mannen als vrouwen alhoewel geen van beiden dat altijd willen toegeven.Ach,kan om het even wat zijn want elke dag brengt weer iets anders.

Dag dotten van motten,

Knipoog met links en met dank aan Dorus.

 

 

 


geplaatst door Pat60 - 5594 keer gelezen

beoordeeld 3.92/5 (38 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be