Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 10 januari 2014

Niet voor gevoelige zieltjes

 

Een respectabel aantal dates wijzer krijg ik de eerste paragraaf van het gedichtje van Annie M.G. Schmidt “Ik ben lekker stout” gewoon niet uit mijn kop. Het dient zelfs maar op 1 plaats aangepast (tussen haakjes) aan de gelegenheid:

Ik wil niet meer, ik wil niet meer!
Ik wil geen handjes geven!
Ik wil niet zeggen elke keer:
jawel (en zeker, groot gelijk) meneer...
nee, nooit meer in m'n leven!
Ik hou m'n handen op m'n rug
en ik zeg lekker niks terug!

Over dat daten dus. In het beste geval is het niets, gewoon niets. Behalve dan het tijdverlies, maar een beetje seriedater is behendig in het snel en efficiënt afhandelen van afspraakjes, dus dat valt ferm mee. In het slechtste geval is het ofwel destructief, ofwel zelfdestructief. Niets voor gevoelige zieltjes dus. Al de rest is de uitzondering die de regel moet bevestigen.

Vast staat dat het nooit klopt, dat dossier. Je bent belazerd. Niet noodzakelijk moedwillig, maar toch… belazerd. Inmiddels ben ik steeds meer geneigd ervan uit te gaan dat hoe meer men wat benadrukt, hoe meer het tegendeel mag worden aangenomen. 150 km geen bezwaar, echt, echt, echt niet? Die zit zichzelf gewoon wat wijs te maken. 110% voor een vaste relatie? Die zit met die onbestaande 10% vrolijk zichzelf te overtuigen. Leeftijd niet belangrijk? Jaja, maar enkel rekbaar in de juiste richting. Innerlijke schoonheid? Die hoopt waarlijk dat hij het kan opbrengen als hij iemand tegenkomt die niet aan zijn ideaalbeeld voldoet.

Iemand is dus niet wat hij schrijft, zoekt niet wat hij schrijft, en verwacht niet wat hij schrijft. Hij schrijft wat hij denkt te zouden willen zijn, wat hij gelooft te zouden moeten zoeken en waarvan hij meent dat hij het zou mogen verwachten. Voorwaardelijke wijs dus. Gooi daar nog wat bagage en de occasionele verborgen agenda bij, kruid al dat moois af met je eigen dossier- en interpretatiefouten en je hoort het op die eerste en laatste date met zijn tweeën in Keulen donderen als nooit tevoren. Waar is de uitgang? Want God verhoede dat we het een kans zouden geven. Hoe kort je ook maar hebt gemaild en gebeld, de illusie is inmiddels zo gigantisch dat tegenpartij geen schijn van kans heeft om aan dat wondersubject in je verbeelding nog maar enigszins te kunnen tippen. Omdat er aan die voorwaardelijke wijs een ‘als’ vast zit. Die ‘als’, dat is de fameuze klik. We moeten het wel een beetje de moeite vinden. Wat die klik veroorzaakt, blijft raadselachtig: is het een onverklaarbare instant mentale verbinding, is het de wil tot overgave, is het genegenheid of is het niets meer en niets minder dan fysieke aantrekkingskracht? Feit is dat die klik een conditio sine qua non lijkt te zijn. Vooraleer we ons een beetje willen uitsloven. Het totaalplaatje hoeft niet eens meer zo helemaal te kloppen. Het realiteitsbesef vernauwt namelijk een beetje. Toch is de klik alleen op termijn niet opgewassen tegen de realiteit van al die andere relevante factoren. Echt, echt, echt niet ;-) Rest de vraag of hij ook met vertraging kan worden afgeleverd als hij daar de kans toe krijgt? In ieder geval is het met dat kliksysteem niet anders gesteld dan met de rest van ons lijf: er komt een beetje slijtage op met de jaren. Zo makkelijk klikt het allemaal niet meer…

 


geplaatst door Elisa123 - 5004 keer gelezen

beoordeeld 3.77/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be