Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 6 februari 2014

A, B, C, D, E, F

 

Nope… helaas heren, geen cupmaten. Paarden zelfs. Ga dus gerust je auto opblinken, of doe er een ommetje mee.

Mijn vriendin zocht onlangs nog een paard. Dus stortten we ons met vereende krachten op de online sites. Jarenlange ervaring leerde ons het verkooplexicon correct interpreteren. Zo wil ‘geschikt voor beginnende ruiter’ al eens staan voor ‘niet vooruit te branden’, betekent ‘geschikt voor cross country’ dat een geplande rustige wandeling een ware overlevingstocht wordt en mag je je bij ‘echt karakterpaardje’ aan nogal wat tegenspraak verwachten. En we kijken wel een beetje uit vooraleer we gaan kijken, want we zouden wel eens durven smelten voor het paard dat we nu net niet zoeken. Anderzijds is ook de doorsnee-verkoper van een recreatiepaard wel voor onderhandeling vatbaar. Die wil al eens wat van de prijs afdoen als dat paard maar goed terecht komt. Het vooruitzicht op een weide, een maatje, een degelijke stal en een goede verzorging blijkt dan belangrijker dan de euros. Maar paard en ruiter, die moeten wel een beetje bij elkaar passen. Daar letten beide partijen wel op.

Het deed mij denken aan die keer toen ik mijn stoute schoenen aantrok en profielen ging bekijken. Kruidje-roer-me-niet wou wel eens weten wat mij begot bezielde om van die profielen ook hun zoekinstellingen te controleren. Tja… zo gaat dat nu eenmaal bij vrouwen: die zoeken niet alleen voldoening, die willen ook voldoen. Ware monsters zijn het.

Ook dat lexicon meen ik inmiddels te kennen. Wanneer ik bij leeftijd zie dat er gezocht wordt tussen 35 en 46 jaar, dan bedank ik bij voorbaat voor de eer. Het lijkt mij immers dat ze dan 35 als plan A beschouwen en dat 46 al maar plan E of F meer is. Thanks but no thanks. Next! En zo gaat dat interpreteren genadeloos verder. Zo lees ik ‘onverbeterlijke romanticus’ als ‘niet te nuchter’; betekent ‘nood aan eigen ruimte’ dat hij tijd nodig heeft voor die andere vrouw(en), vraag ik mij bij sauna af of ie wel woensdagavond badpakkendag bedoelt en is ‘zoekt iemand vrouwelijk’ een eerder seksueel georiënteerde man. En zo gaat dat maar door: next!, next!, next! Toch een profiel waar geen bezwaar op komt? Te mooi om waar te zijn: next! En dan mag je er naast Oost- ook West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant bijnemen, dan stopt het toch een keer. En is er geen next meer.

Feit is dat ook hier de markt van vraag en aanbod geldt. Vrouwen hebben iets wat mannen nodig hebben. En liefst nog voor een prijsje. Juist ja, wij kunnen koken en jullie moeten eten. Wat misschien onterecht de indruk wekt dat vrouwen vanuit hun ivoren toren beslissen. Daar is echter helemaal niets van aan. Vrouwen zijn er immers verantwoordelijkheid voor dat de waar niet onder de marktprijs van de hand gaat. Ook al is de concurrentie groot. En bovendien nog bij de juiste koper terecht komt. Een paard, dat doe je niet zomaar terug van de hand. Daar moet je wel een beetje je best voor willen doen.

Het blijft een moeilijke evenwichtsoefening, dat kopen en verkopen. Geen wonder dat de spanningen soms oplopen. Wel eens zo prettig als koper en verkoper netjes tegen elkaar blijven. Ook al gaat de deal niet door omdat paard en ruiter niet compatibel blijken te zijn.  geplaatst door Elisa123 - 5241 keer gelezen

beoordeeld 3.05/5 (19 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be