Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 7 februari 2014

ik zie je...

Ik zie je daar zitten.  Je hoofd knikkebolt op het ritme van de rijdende bus.  Een hoofdkussentje wilde je niet. "Da's voor oude mensen", zeg je.  Met je drieëntachtigste beschouw je jezelf niet tot die categorie.

Ik zie je handen losjes in je schoot : handen ruw & krom van het levenslange harde werk.  Altijd bezig : rustig, accuraat, met gedegen kennis van zake tover je niets om tot iets.  Handen die ik voelde bij elk liefdevol gebaar; nooit voor een pedagogische tic.  Je hoefde je handen niet te gebruiken om me te temmen.  Een eenvoudig ophalen van je wenkbrauw volstond om me al de weerlicht in het gareel te laten lopen.

Ik zie je daar zitten.  Jaren sprak je over je grote droom :Wenen.  Realiseren van die droom ging in tegen jouw bescheidenheid : het grote gemene doel telt, het individu eist niets voor zichzelf.  Die regel deel ik niet met je.  En zo zitten we samen in de bus richting Wenen.

Ik zie je ogen : ze schitteren...vol kinderlijke onbevangenheid.  Je vergeet je mond te sluiten...vergaapt je aan de barokke kunst.  Van jou kreeg ik dus die genen om tijd & ruimte te vergeten; om op te gaan in subtiel meesterschap; om mijn hart intens te laten beroeren door pure schoonheid.

Ik zie je hand een traan wegvegen...  "Veel wind", mompel je.  

"Ja, voke, véél wind."


geplaatst door CDeesse - 5451 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be