Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 11 februari 2014

Kunst

Ik hou van mooi.Dat zal wel voor iedereen zo zijn maar mooi is voor iedereen ook weer anders.Mooi en houden van horen samen en het zit even goed in de diepte als aan de oppervlakte.

Met kunst is dat ook zo.Je wordt aangetrokken door iets wat de kunstenaar gemaakt heeft.Dat kan door de kleuren zijn die de kunstenaar gebruikt heeft of door de vormen maar ook door het relief en de structuur van zijn werk.

Ik hou vooral van schilderijen en grafiek omdat ik daar het meest in zie en mijn fantasie daar kan op los laten.Dat is al van in mijn jeugd zo toen ik nog een mollig ventje was en ik mijn zakgeld vooral daar aan spendeerde.De meisjes waren ook wel mooi maar die keken toch niet om naar een dikkerdje en ze op een ijsje trakteren was meestal verloren moeite.

Kilootjes verdwenen en ik durfde al eens lonken.Meisjes kwamen en ook de kalverliefde maar de liefde voor de kunst bleef bestaan.Ook later aan de universiteit waar je toch mee wilde doen met de los gelaten  gekke bende en de uitbundige fuiven.Er was daar ook nog plaats voor een kultuurpraeses en daarin kon ik mijn passie blijven beleven.

Met de eerst verdiende centen kon je al eens iets meer kopen en het ging meestal dezelfde richting uit.Kunst leunt voor mij dicht aan bij soberheid en toch uitbundigheid liefst zo weinig mogelijk details want die wil ik liever zelf invullen.Kleuren mogen fel of donker zijn maar niet flets.Fletse liefde stelt ook niks voor.

Op de duur ben je een beetje aan het verzamelen en wordt het wat veel.Dingen die je mooi vond  daar ben je dan toch niet echt verliefd op en doe je weer van de hand.Je streeft naar het enige ultieme schilderij waar je alles in vinden kan.Dat ene schilderij waar je echt van houdt en dat nooit gaat vervelen.

Dat schilderij heb ik gevonden en het hangt nu al een tiental jaar op dezelfde plek.Het is een heel groot olie op doek van Elke Matthijs.Veel zwart en wit met centraal een figuur in oker waar je een vrouw kan in herkennen.Verder nog wat rode stippen en alles in een dikke laag olie gezet.Het is een schilderij dat zal blijven en zoals bij elk werk komen er met de tijd heel kleine barstjes in de verf maar dat zijn gewoon de rimpeltjes die verschijnen met de jaren.Het doek wordt ook wat slapper omdat het spieraam wat meegeeft maar de diepte en structuur blijven net als de straling en aantrekking die ervan uitgaat.

Kunstenaars geven meestal een naam aan hun werken.Mijn schilderij is "zonder titel" maar vroeg of laat gaat het misschien een naam krijgen.

Ik ken niets mooier dan de combinatie van vrouw en kunst want voor mij zijn het synoniemen.

Nu nog die ene vrouw,die ene naam...

 


geplaatst door Pat60 - 5633 keer gelezen

beoordeeld 3.79/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be