Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 23 februari 2014

Mijn maatje

Je was mijn maatje en mijn knuffelbeer. Altijd was je er voor me. Als ik thuis kwam stond je altijd bij de deur om me te begroeten. En daar waar ik was, was jij ook. Je was regelmatig met me in ’gesprek’ en als iets je niet beviel kon je me boos aankijken of zelf een chagrijnige kop trekken. Maar als je genoot van contact en een knuffel was je uitdrukking die van intense tevredenheid en genot. Niemand die ik zo languit en ongegeneerd van de zon kon zien genieten.

Nu is het stil in huis. Kom je niet meer miauwen voor een aai of een knuffel. Nu ga je niet meer naast me zitten als ik aan het werk ben, om net zo lang te bedelen om aandacht tot ik je oppak en even tijd maak voor je. Nu kijk ik naar de foto’s om je nog te zien. En in plaats van met liefde en warmte vervuld te worden huilt mijn hart en lopen de tranen over mijn wangen.

Het was vrijdag toen ik je bij de dierenarts had opgehaald dat ik me realiseerde dat je einde gekomen was. Je was nog maar een schim van jezelf. De afgelopen tijd was je steeds meer gaan ’praten’ tegen me. En je wilde opgepakt worden en in mijn armen liggen terwijl je dat nooit had gedaan. Je was in korte tijd een oude kat geworden. Het was die avond dat ik naast je lag en wist dat ik een keuze zou moeten gaan maken. Misschien was dit wel wat je me zelf al een tijdje probeerde te vertellen.

Mijn twee kleine mannetjes schieten vol wanneer ik hen vertel dat we afscheid moeten nemen en los moeten laten. Ieder doen het deze namiddag op hun eigen manier. Nog even spelen met een rietjes, nog even aaien, nog even knuffelen, nog even op schoot, nog even samen op de foto, nog even een filmpje. De jongste is het er niet mee eens en weet zeker dat er beterschap komt.

Als de jongens hun tijd genomen hebben pakken ze beiden een strip. Ik ga aan tafel zitten, mijn handen ondersteunen mijn hoofd. De kat op de stoel tegenover mij. Hij vindt er geen rust. En zelfs als hij zich opgerold heeft valt hij niet in slaap.
Ik heb het er moeilijk mee de keuze te moeten maken. De beslissing te moeten nemen. Maar uitstel zal geen afstel kunnen zijn. Als het niet vandaag is, dan is het morgen of anders overmorgen maar het einde van de week zal waarschijnlijk niet meer samen met hem beleefd worden. De zon verwarmt mijn rug en schijnt op de kat. Ik trek nog wat foto’s en zie als ik deze terug kijk in de uitdrukking van zijn gezicht hoe zwaar hij het heeft.

Ik neem het besluit. De dierenarts kan zich erin vinden en helpt ons het lieve beestje los te laten. Intens verdrietig gaan we gedrieën naar huis.

 


geplaatst door Jolie - 5284 keer gelezen

beoordeeld 3.22/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be