Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 9 februari 2014

Mysterie

Vanuit de badkamer zie ik de jongste zoon op zijn teentjes staan...reikend naar mijn juwelendoosje op de hoge kast.  Zich verbazend over de inhoud onderzoekt hij één & ander.  Op mijn vraag wat hij zoekt, komt het antwoord dat hij het mysterie Vrouw wil begrijpen.

Voor ik kan antwoorden, steekt de oudste zoon zijn hoofd om de deur : "Goh, het grootste mysterie van een vrouw is haar handtas.  Wat daar allemaal in kan.. & nog meer...wat daar allemaal uit komt ! Als je dàt snapt, heb je het belangrijkste wel begrepen."

Even later sta ik nog stil bij deze samenvatting van het mysterie Vrouw.  Hoe kan ik de zonen wegwijs maken in dit mysterie ? Of tenminste een tipje van de sluier oplichten ? Wat is zo on(be)grijpbaar dat ik niet kan snappen wat zij niet zouden kunnen vatten ? Want hier ligt mogelijks de oorsprong van het onbegrip welke hen later parten zou kunnen spelen.

De Venus/Mars mythe brengt weinig aarde aan de dijk.  Hilarisch is het hele verhaal in elk geval wel.

Misschien is er meer te vinden in wat Rosenberg verwoordt : werkelijk luisteren naar de andere met de bedoeling hem/haar écht te begrijpen.  Daar ligt alvast een mooi begin, want we zijn zo vaak bezig om gehoord te worden dat we voor het gemak vergeten dat alles begint met zelf te luisteren.

Niets is zo mooi dan het gevoel dat je werkelijk gehoord wordt.  Dat de andere de intentie toont om te vatten wat jij zo graag wil uitdrukken.  Hou  er dan nog rekening mee dat de andere iets meer of minder of andere taal-schat ter beschikking heeft.  Door te verwoorden wat jij meent te begrijpen & je laten corrigeren tot je het licht ziet, ontstaat er een platform waarop beiden kunnen landen.

He zou zomaar kunnen dat dit  een goede basis vormt om te ontdekken hoeveel licht het mysterie nodig heeft voor het helder wordt.


geplaatst door CDeesse - 5190 keer gelezen

beoordeeld 2.68/5 (19 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be