Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 20 februari 2014

Pril Begin

Al twee dagen loopt hij rond met hoogrode wangen & hangt lusteloos rond.  Zijn eetlust mindert zienderogen.  Wanneer hij zelfs in zijn lievelingskostje zit te prutsen, begin ik me zorgen te maken.  Zoals een rasechte puber wuift hij alle moederlijke bezorgdheid weg.

Zijn grommen over de drukte op de bus vanmorgen zindert nog na in mijn oren.  Ik besluit mijn agenda te herschikken zodat ik hem na school kan afhalen met de auto.  Dat zal hij vast appreciëren ! Op mijn sms'je die middag volgt een droge OK.

Ik sta naast mijn auto als ik hem de schoolpoort zie verlaten.  In zijn slenterende beweging lijkt hij nauwelijks de ene voet voor de andere te zetten.  Mijn bezorgdheid piekt...dus loop ik hem tegemoet.  Op het moment dat ik zijn rugzak wil overnemen, hoor ik een fijn stemmetje vanuit de menigte schoolverlaters zijn naam roepen.  De metamorfose op zijn gelaat is spectaculair...het beneemt even mijn adem.  Hij heeft alleen oog voor het naderende stemgeluid. Ze is klein & tenger.  En lijkt te huppelen bij elke stap.

Instinctief voel ik aan dat ik ruimte moet maken...om een stuk privacy te gunnen.  Ik mompel dat ik alvast de spullen in de auto zet.  De opluchting op zijn gezicht spreekt boekdelen... hij knikt nauwelijks met zijn hoofd.  Zijn ogen blijven op haar gericht.

Terwijl ik uiterst langzaam de spullen in de koffer van de auto zet, werp ik steelse blikken op het tafereel welke zich voor mij afspeelt.  Alles lijkt te bewegen aan haar kleine lijf als ze praat.  Ze kijkt naar hem op.  Hij buigt zijn hoofd lichtjes naar haar toe.  Als ze door wil gaan, zie ik hem zorgvuldig haar rugzak op haar rug verschikken zodat hij beter past.  Ze lacht naar hem & streelt even zijn wang.  Een vuurrode blos verschijnt op diezelfde wang.  Hij kijkt stiekem rond om te checken of niemand het gezien heeft.  Op datzelfde moment duik ik met mijn hoofd het koffer van de auto in...zogenaamd op zoek naar...

Ik hoef niet te zoeken.  Het onderwerp van zijn symptomen is me duidelijk.  Zoonlief broeit helemaal geen griepje.  Hij bevindt zich in een pril stadium.

In de auto merk ik dat hij me herhaaldelijk vanuit zijn ooghoeken aankijkt.  Ik hou de conversatie luchtig.  Geen woord, geen vraag over zijn onderwerp van prille liefde.  In de diepe stiltes tussen de conversatie orden ik mijn eigen gedachten.  Hij wordt merkbaar rustiger.  Thuis wil hij meteen naar zijn kamer.

Wanneer ik die avond het aanrecht schoon maak, komt hij de keuken binnen.  Hij wipt met één kleine beweging op het nog natte aanrecht.  Hij lijkt het niet te merken.  "Ze heet Laïs", zegt hij.  "Ze zit een jaar hoger & ze kan heel goed met het Demi-Chef mes werken."  Ik kijk niet op...veeg nogmaals over dezelfde plaats over het aanrecht.  Dit heeft discretie nodig om te kunnen brengen wat zo moeilijk voor hem is.  Dus veeg ik nogmaals hetzelfde plekje.

"Ze vindt me leuk, zegt ze.."  Er valt een lange stilte... ik knik & blijf naarstig vegen over een tegel.  Heel voorzichtig pols ik : "Wat vind jij ?"  Hij haalt zijn schouders op...wiebelt met zijn lange benen.  "Ze is best slim..ze weet altijd een antwoord...maar de broodbak...die kan ze niet tillen."

"Help je haar daar dan mee?" vraag ik zachtjes... zonder op te kijken van de inmiddels brandschone tegel.  "Tuurlijk ! Zelfs als zij in de broodbak zit, kan ik hem nog zò oppakken..." Hij lacht luidop om zijn eigen beeld.

Even later zit hij stil voor zich uit te staren..ik schuif naar de andere kant van het aanrecht.  Hij vervolgt : "Ze vindt me echt leuk...raar zenne!" 

"Neen hoor... Je doet wat zij niet kan...ze vindt het leuk dat jij haar aanvult."  Hij kijkt me met grote ogen aan : "Euh ?! Oh ja ?!"  Hij bekijkt even zijn grote handen... & wipt dan van het aanrecht af.

Even later loopt hij met een groot bord met allerlei restjes uit de koelkast de keuken uit.  Blijkbaar heeft hij nog wat anders aan te vullen.


geplaatst door CDeesse - 5057 keer gelezen

beoordeeld 3.43/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be