Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 27 februari 2014

Regels

Tijdens de discussie over het M-decreet kom ik voor de zoveelste keer tot de onthutsende vaststelling dat vrouwen bepaalde gouden regels te respecteren hebben.

Zo is er de gouden regel : "Bescheidenheid draagt gij hoog in het vaandel"  Bescheidenheid is hierbij niet de tegenhanger van opschepperij.  Het gaat erom je licht onder de korenmaat te laten schijnen.  Zo toon je niet dat je goed geïnformeerd bent of een slimme analyse stelt.  Net zo min neem je een kritische houding aan om andere meningen te onderzoeken.  En positieve feedback over je eigen inbreng dien je weg te wuiven als zijnde toevalstreffer.

Een andere gouden regel lijkt : "Gij zult volgzaam zijn."  Hier gaat het over het verlaten van de eigen wijsheid oftwel : doe vooral niet eigenwijs.  Wat de grote meerderheid aanneemt, is wenselijk over te nemen.  Blijven staan voor wat je zegt, is uit den boze.  Conscensus is het ultieme doel.  De conscensus van anderen wel te verstaan.

Het bijzondere in deze is dat de grootste bewakers van de Gouden Regels soortgenoten blijken te zijn.  Ze waken als trouwe houden over het systeem.  Bij de minste overtreding scoren ze hoog met hun "hond-terug-naar-je-kot" verwijzingen....soms in subtiele vorm; een andere keer in brute kracht-vorm.

Kijk ik naar de wereld om me heen, kom ik tot de conclusie dat het ook anders kan.  In landen zoals RDC waar vrouwen elkaar opvangen na de zoveelste aanslag op hun vrouw-zijn.  Waar ze liefdevol & zorgzaam voor elkaar opkomen om samen de terreur het hoofd te bieden.  Ik zie het beeld van een jonge vrouw die zorgvuldig & uiterst attent de haren van een oudere vrouw wast. Beiden dragen de littekens van geweld.  In elkaars koesterende aandacht kunnen ze herstellen van datgene wat hen overkomen is.

Deze vrouwen hebben alle redenen om bang te zijn.  En toch kiezen ze voor elkaar.  Wat maakt het dan voor ons zo anders dat wij de voorkeur geven aan collaboratie ?  Wat maakt ons zo angstig dat we verzaken aan ons natuurlijk instinct ?  En vooral : wat is er nodig om de andere keuze te maken ?

 


geplaatst door CDeesse - 5285 keer gelezen

beoordeeld 2.23/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be