Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 18 februari 2014

Statistiek

Tot voor kort was mij de zalige onwetendheid gegund over wie mij blokkeerde. Tot ik plots, na een moeizame chat die ik graag netjes had afgesloten, verwittigd werd: niet afspreken = blokkeren. Hij deed het nog ook. De snoodaard.  M4M - werkelijk op alles bedacht - voorzag echter een wraaklink: “blokkeer ook”. Het zorgde zowaar voor enige genoegdoening. Maar niet voor lang. De online datingwereld is bijzonder artificieel. Wat moeten mensen je in ’t echte leven niet hebben aangedaan vooraleer je ze totaal de deur vergrendelt? Je kan het niet met iedereen goed vinden, maar behalve in pathologische situaties is negeren daar doorgaans voldoende. Meestal kan er minstens nog een beleefd knikje af.

Dat ik genoegdoening schepte in blokkeren, dat stelde mij uiteindelijk dus diep teleur. In mijzelf. Het is niet wie ik ben, en niet waar ik voor sta. Er zijn best wel mensen waarmee het niet zo klikt, maar er is werkelijk niemand waar alle banden mee gebroken zijn. Dialoog is bij mij maar zelden niet meer mogelijk. En daar is niets naïefs aan. In de meeste mensen schuilt wat goeds. Je moet het wel willen zien en misschien zelfs even zoeken naar iemand zijn beweegredenen. Maar ik steek daar liever energie in, dan in iemand op mijn toorn te trakteren. En de frustratie van die ge-excommuniceerde ander, daar word ik zelf niet beter van. Wel naïef was denken dat een datingsite een netwerk is van singles, iets als facebook voor singles waar je zomaar met iedereen berichten kan wisselen. Het duurde even voor de regeltjes begonnen te dagen. Maar mailen of chatten moet je blijkbaar alleen maar doen als je wat ziet in dat profiel aan de andere kant. Want het zou in ieder geval wel eens als dusdanig geïnterpreteerd kunnen worden. Dan heb je het nog uitgelokt ook. Deur toe voor al wat je niet als potentiële partner interesseert. Geen enkel aangenaam contact dus op een datingsite zonder romantische motieven? Toch wel, een paar, maar bitter weinig. En ook de andere kant van de medaille. Dingen die je in vertrouwen meegeeft die toch niet veilig bleken te zitten. De bluts is de buil dus al met al niet waard.

Reden genoeg om even na te gaan hoeveel tijd ik hier nog wil besteden. Want als er nu iets is waar ik geen zin in heb, dan is het hier mijn eigen levensvisie te moeten zien smelten als sneeuw voor de zon. Statistieken dus. Oost-Vlaanderen / 46-51 jaar / verder geen voorwaarden. Resultaten: 86 in totaal, waarvan 53 gratis leden, 18 volledig leden waar ik zelf niet aan de voorwaarden voldeed en 15 volledig leden waarvan er wat mij betrof 9 afvielen. Een vijvertje van 6 visjes dus. Je kan het vijvertje wat vergroten door je zoekinstellingen wat ruimer te zetten. Maar het blijft een piepklein vijvertje. Op café gaan zitten met vriendinnen, lijkt mij even efficiënt en een stuk amusanter. Voor mij betekent het in ieder geval dat ik er wat minder tijd in ga steken. Want ik wil mijzelf nog wel een beetje herkennen. En blijven staan waar ik voor sta. Zodus, hoewel er intussen een mooi aantal tussen zitten die een uitdaging zijn gebleken, zie ik jullie allemaal nog graag. Voor iedereen een virtueel kusje, en wie het niet moet hebben, die krijgt er weer 2. Dat zal u leren.


geplaatst door Elisa123 - 5347 keer gelezen

beoordeeld 3.44/5 (27 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be