Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 9 maart 2014

Cadeau

Soms geeft het leven cadeautjes...zomaar. 

Vanmiddag trof ik zo'n cadeautje...in de vorm van een stralend zonnetje dat mijn rug verwarmt terwijl ik op mijn terrasje zit.  Vanop dat terrasje zie ik recht in de kruinen van 2 jonge bomen.  Overal op hun takken zitten botten...als voorbode van de vroege lente die we dit jaar lijken te krijgen.

Ik voel hoe de prille botten zich net zo zeer koesteren in het warme zonlicht als mijn verkleumde winterspieren dat doen.

En plots is het daar : dat dankbare gevoel van intense verbondenheid met de natuur om me heen.  Ik refereer niet naar groene vingers - die me overigens niet ruim toebemeten zijn.  Wel naar het gevoel een onderdeel te zijn van het groter geheel dat zich Moeder Natuur noemt.

Alhoewel ik me alleen zit te wentelen in de stralende middagzon, voel ik me in deze verbondenheid totaal niet eenzaam.  Het concept eenzaam blijft nog even in mijn beeld..

Bekijk ik dit concept vnauit het diepe gevoel van verbondenheid zie ik één & zaam als creatief samentreksel van "samen"...of te wel : samen één zijn.

De negatieve connotatie die ik tot op heden had met het woord eenzaam verschuift in datzelfde heldere moment van creativiteit.  Het is immers mijn eigen gedachte die bepaalt hoe één-zaam voor mij zou moeten voelen.  Ik kan gewoon ook kiezen voor (hart) verwarmend & ik hoef vast niet uit te leggen dat mijn hart die keuze intussen al voor mij gemaakt heeft.

Alleen het rationele stemmetje in mijn hoofd pruilt nog na... Nou ja..als ik niet naar haar luister, blijft het hààr probleem.


geplaatst door CDeesse - 5261 keer gelezen

beoordeeld 2.38/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be