Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 2 maart 2014

Duizend puzzelstukjes

Een beetje sentimenteel vloeien de woorden uit mijn pen. Het is al voor jaren dat ik geloof in de liefde van mijn leven. Of beter kan ik zeggen, een lief voor het leven. Want ja, de liefde van mijn leven heb ik al gehad. Maar die was blijkbaar ergens anders harder nodig waardoor ik het nu al een tijdje met mezelf alleen doen. Een lief vóór de rest van mijn leven dus! Een lief met wie ik intens verbonden ben, als tweelingzielen zonder symbiose. Maatjes zijn. Elkaar zo goed kennen en aanvoelen dat je intuïtief dingen doet en zegt die de ander nog niet met zo veel woorden heeft gevraagd maar wel bedoelt. Een lief die ik bewonder, van wie ik kan leren en vooral van wie ik blijf leren. Een lief die mij bewondert en precies die dingen wil leren waarin ik zijn voorbeeld ben. Een lief die werkelijk ziet wie ik ben, die me naar waarde schat en me een waardige plaats geeft in zijn leven. Een lief om samen door het leven te dansen. Een lief om een nieuw boek mee te schrijven.

En zo was ik eens een avond op pad voor een gewoon, heel normaal afspraakje. We kenden elkaar nauwelijks. Hadden beide niet het idee een ontbrekend puzzelstukje te vinden maar dachten wel een gezellige avond te kunnen hebben. En zo was t ook. We hebben eindeloos gebabbeld over de meest uiteenlopende onderwerpen. We hebben gelachen, stil tegenover elkaar gezeten en ik heb me verbaasd over hoe gemakkelijk het klikte. Verwachtingen wilde ik op voorhand niet hebben. En dat maakte dat ik meer relax en dichter bij mezelf bleef. Het was dan ook gewoon een gezellige avond.

Tot thuis de dagen voortgingen. Er zo af en toe een berichtje kwam en ik eens wat terug stuurde. Ik leerde hem nog wat meer kennen in de zinnen die we uitwisselden maar meer nog door het lezen van zijn blogs. Ondertussen ontkiemden er zaadjes, werden dromen levend en verlangens wakker.

Hij is niet als een puzzelstukje wat bekeken wordt om het te passen. Hij is als duizend puzzelstukjes die opgepakt en gedraaid worden, bekeken, bewonderd, gewogen, omarmd en weer terug gelegd. Het hart klopt al wat sneller, puur vanuit het gevoel zonder iets te weten en iets te kunnen zeggen. Het hart wat t liefst ervaart, voelt en vanuit dat vetrekpunt wel weer verder ziet. Mijn puzzelstukjes zijn vermengd met de zijne. Ik sta erbij en kijk ernaar: stil, in verwarring, nieuwsgierig, verbaasd en verwonderd.


geplaatst door Jolie - 5244 keer gelezen

beoordeeld 2.79/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be