Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 8 maart 2014

Ontmoeting

Babyborrel van een collega... een gezellige drukte...hoge staantafeltjes met lekkers & een drankje...gelegenheid tot leuke gesprekken & ontmoetingen.

Een groepje nieuwkomers sluit zich aan bij mijn tafeltje. Al gauw ontstaat een gesprek. "Waar mijn man zich bevindt ?" "Geen idee, ik ben alleen."  Even volgt een onaangename stilte.. "Eh, oh, & heb jij kinderen ?" "Jazeker."  De opluchting op het gezicht spreekt voor zich : "Oef, een gespreksonderwerp !" En even later hoef ik alleen maar te luisteren naar een eindeloos verhaal over pampertjes, papjes & sapjes.

Ik kijk rond op zoek naar een mogelijke ontsnappingsroute.. & kijk recht in zijn ogen.  Zijn heldere blik houdt mijn ogen net iets te lang vast.  Ik voel een lichte blos vertrekken vanuit mijn haarwortels.

Even later voel ik hoe zijn ogen herhaaldelijk afdwalen in mijn richting.  Ons eerstvolgende oogcontact is voldoende om hem in mijn richting te laten wandelen.

Een korte begroeting... een diepe stem die mijn oren doet tintelen.  Gevolgd door de vraag of ik warme frisdrank lekker vind.  Niet echt neen.. waarop hij prompt een gekoeld drankje voor mij gaat halen.  Zò..mijn aandacht heeft hij alvast !

Vier zinnen volstaan om het gesprek te herleiden naar een ander niveau...het niveau waarop dingen besproken worden die werkelijk over iets gaan.

De vraag langs zijn neus weg voor een kort ommetje in de vroege winterzon is even natuurlijk als het gevolg dat ik eraan geef.  We wandelen door de tuin waarin alles nog in een diepe winterslaap verkeert.

Wanneer hij lacht, voel ik zijn diepe stemgeluid resoneren in zijn brede borstkas.  Het warme geluid maakt mijn hoofd licht.  Zijn aangeboden arm neem ik graag aan..zoveel makkelijker om elegant op hoge hakken over een oneffen tuinpad te lopen.

Hij vertelt enthousiast over zijn laatste project.  Eentje waarbij hij mogelijks naar het buitenland gaat...voor 2 jaar.  Staat erg mooi op zijn curriculum als hij dit project netjes kan afronden.  Daar kan ik me alles bij voorstellen.

Bij het tuinhek nemen we afscheid.  Ik draal nog even : een hij-mij project past vast niet in de buitenlandse planning, bedenk ik me...of zou dàt het excuus zijn om te verhullen dat het lef me ontbreekt om zijn telefoonnummer te vragen ?

 


geplaatst door CDeesse - 5119 keer gelezen

beoordeeld 3.73/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be